Δολοφονία και αυτοκτονία αποφάνθηκε δικαστήριο στην Καλιφόρνια πως ήταν η υπόθεση θανάτου δύο γυναικών και των έξι υιοθετημένων παιδιών τους, μετά την πληροφορία πως μία από τις γυναίκες είχε αναζητήσει πληροφορίες online για τον θάνατο από πνιγμό και πως η άλλη είχε πατήσει επίτηδες το γκάζι, στέλνοντας το SUV τους από έναν βράχο στο κενό.

Ομόφωνα το δικαστήριο έκρινε πως οι Jennifer και Sarah Hart αυτοκτόνησαν στις 26 Μαρτίου 2018 στην κομητεία Mendocino και πως τα έξι παιδιά τους, ηλικίας από 12 έως 19 ετών, σκοτώθηκαν στα χέρια των δύο γυναικών και όχι από ατύχημα.

Οι αρχές πίστευαν με βάση τις πληροφορίες τους πως το δυστύχημα είχε προκληθεί επίτηδες αλλά ήθελαν το δικαστήριο να καταλήξει σε δικό του επίσημο συμπέρασμα.

Ο θάνατος των οκτώ είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ, εν μέρει επειδή είχε καταγγελθεί πως οι δύο γυναίκες είχαν κακοποιήσει τα παιδιά τους. Η σορός του 15χρονου Devonte Hart ακόμα δεν έχει βρεθεί και ανασυρθεί.

«Πιστεύω πως και η Jennifer και η Sarah υφίσταντο μεγάλη πίεση» σχολίασε εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη. «Συνέβαιναν πολλά στις ζωές τους, σε σημείο που πήραν αυτή τη συνειδητή απόφαση να τερματίσουν έτσι τις ζωές τους και να τερματίσουν και τις ζωές των παιδιών τους».

Το δυστύχημα έγινε λίγες ημέρες μετά την έναρξη έρευνας καταγγελιών για παραμέληση. Οι σοροί των δύο γυναικών βρέθηκαν μέσα στο όχημα, το οποίο βρέθηκε κάτω από βράχο βόρεια του Σαν Φρανσίσκο.

Η οικογένεια Hart είχε φύγει από το σπίτι της στο Woodland στις 23 Μαρτίου, έπειτα από επίσκεψη των κοινωνικών υπηρεσιών.

Όπως ανακαλύφθηκε, η Sarah Hart είχε αναζητήσει στο διαδίκτυο πληροφορίες για μεθόδους αυτοκτονίας, πνιγμό και λήψη μεγάλης ποσότητας φαρμάκων. Είχε ψάξει επίσης αν είναι επώδυνος ο θάνατος μέσω πνιγμού. Οι αρχές βρήκαν τις πληροφορίες αυτές στο κινητό της.

«Αποφάσισαν πως αυτό θα ήταν το τέλος. Πως εάν δεν μπορούν να έχουν εκείνες τα παιδιά τους δεν θα τα έχει κανείς» προσθέτει η εκπρόσωπος του σερίφη.

Τα πτώματα των βιολογικών αδελφών Jeremiah και Abigail Markis βρέθηκαν την ίδια μέρα κοντά στο αυτοκίνητο της οικογένειας. Εβδομάδες αργότερα ανασύρθηκε από τον Ειρηνικό το πτώμα της Ciera Hart ενώ η Hannah Hart ταυτοποιήθηκε τελικά μέσω DNA.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, στον οργανισμό της Jennifer Hart, η οποία σπάνια έπινε, βρέθηκαν υψηλά επίπεδα αλκοόλ, πάνω από το νόμιμο όριο, και πιστεύεται πως μπορεί να έπινε για να πάρει κουράγιο. Στα σώματα των παιδιών βρέθηκαν υψηλά επίπεδα υπνωτικών χαπιών.

Γείτονας του ζευγαριού είχε καταγγείλει πως έμεναν νηστικά ως τιμωρία. Όταν όμως πήγαν οι κοινωνικές υπηρεσίες στο σπίτι της οικογένειας, δεν βρήκαν κανέναν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΤΙΜΕ, η Sarah Hart είχε δηλώσει ένοχη το 2011 σε κατηγορία ενδοοικογενειακής βίας, κάνοντας λόγο για ένα χτύπημα στα οπίσθια σε ένα από τα παιδιά της. Το ζευγάρι είχε ερευνηθεί και το 2013 αλλά η υπόθεση είχε κλείσει χωρίς να ληφθεί δράση.