Το ίνδαλμα του ποδοσφαίρου της Αργεντινής Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα εξέφρασε την υποστήριξή του στον εν ενεργεία πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, κατηγορώντας τις Αρχές των ΗΠΑ ότι ασκούν έντονη πολιτική πίεση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Όπως αναφέρει το RT, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1986 και τωρινός τεχνικός διευθυντής του μεξικανικού ποδοσφαιρικού συλλόγου Dorados αφιέρωσε την πρόσφατη νίκη της ομάδας του στον Μαδούρο και τον λαό της Βενεζουέλας, για τον οποίο πιστεύει ότι υποφέρει εξαιτίας του ασταθούς πολιτικού περιβάλλοντος στην περιοχή.

«Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στον Νικολάς Μαδούρο και σε όλους τους πολίτες της Βενεζουέλας που υποφέρουν», είπε ο Μαραντόνα στους δημοσιογράφους μετά το παιχνίδι της Κυριακής, στο οποίο η Dorados επικράτησε της Tampico Madero με 3-2.

«Οι σερίφηδες του κόσμου, ποιοι είναι αυτοί οι Γιάνκηδες; Μόνο και μόνο επειδή έχουν τις μεγαλύτερες βόμβες στον κόσμο νομίζουν ότι είναι πολύ πιο εξελιγμένοι από εμάς. Όχι δεν είναι» προσέθεσε ο διάσημος πρώην ποδοσφαιριστής.

«Δεν μασάμε με αυτή την chirolita που έχουν για πρόεδρο» είπε ο Μαραντόνα, συγκρίνοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με μία διάσημη εγγαστρίμυθη κούκλα τη δεκαετία του ’70 στην Αργεντινή.

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ για πολυάριθμες προσπάθειες να οργανώσουν πραξικόπημα στη χώρα του και να τον αντικαταστήσουν με τον Χουάν Γκουαϊδό.

Με στόχο να εκδιώξουν από την εξουσία τον Μαδούρο, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επιβάλει μία ευρεία λίστα κυρώσεων εναντίον της Βενεζουέλας από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία το 2017.