Τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης, που κάνει λόγο για «ανικανότητα και διαφθορά που έφεραν την εθνική οικονομία στο χείλος του γκρεμού και ώθησαν στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την κοινωνική απομόνωση μεγάλες ομάδες του πληθυσμού» δέχθηκε η κυβέρνηση στην πρώτη συνεδρίαση της βουλγαρικής Βουλής, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στη συνεδρίαση οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν, επίσης, το κυβερνών κόμμα κόμμα ότι επιχειρεί να επαναλάβει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές πρακτικές «πίεσης, εκφοβισμού και εξαγοράς ψήφων», ενώ ο εκπρόσωπος της πλειοψηφίας, Κρασιμίρ Βέλτσεφ,ζήτησε από την αντιπολίτευση «να θυσιάσει το κομματικό συμφέρον στο βωμό της εθνικής ενότητας και των συμφερόντων της κοινωνίας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σεργκέι Στανίσεφ, εξάλλου, χαρακτήρισε «πολύ καθυστερημένη», την πρόταση για οποιαδήποτε συνεργασία με το κυβερνών κόμμα, καταγγέλλοντας ότι τα στελέχη του προσδοκούν να «οικοδομήσουν προσωπικό καθεστώς με ισχυρά αυταρχικά χαρακτηριστικά, έστω και συγκαλυμμένο υπό τον μανδύα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Ο πρόεδρος των σοσιαλιστών χαρακτήρισε «απολύτως ανούσια» τη συναίνεση, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αθέτησε τις προεκλογικές υποσχέσεις, που έδωσε, για οικονομική ανάπτυξη και ευημερία, και έκανε λόγο για παταγώδη αποτυχία σε όλους τους τομείς. Ο κ. Στανίσεφ υπενθύμισε, με την αφορμή αυτή, ότι οι πλειοψηφία απέρριψε, μόνο πέρσι, τα 24 από τα 25 νομοσχέδια που κατέθεσαν οι σοσιαλιστές, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση για «καθιέρωση της διαφθοράς σε επίσημη κυβερνητική πολιτική, όπως είναι πασίγνωστο πια όχι μόνο σε κάθε Βούλγαρο πολίτη, αλλά και στους Ευρωπαίους εταίρους μας». Αναφέρθηκε, μάλιστα, τις πρόσφατες καταγγελίες σκανδάλου, με την πώληση, σε εξευτελιστική τιμή όπως είπε, τριάντα στρεμμάτων αμμόλοφων στην παραλία της Μαύρης Θάλασσας, όπου, σύμφωνα με τις καταγγελίες, προσκείμενα σε κυβερνητικά στελέχη οικονομικά συμφέροντα θέλουν να κατασκευάσουν ξενοδοχειακό συγκρότημα, παρά την ρητή απαγόρευση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή, που είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Natura 2000».

Τις καταγγελίες του κ. Στανίσεφ στήριξε και ο πρόεδρος του φιλελεύθερου «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών»(ΚΔΕ), ενώ σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο αντιπρόεδρος του κινήματος, Λουτφί Μεστάν, στα περασμένα τρία χρόνια χρεοκόπησαν 90.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα η ανεργία να ανέλθει σε ποσοστό 12,4%.