Στην κοινή συνεδρίαση βουλευτών-γερουσιαστών στο Καπιτώλιο, οριστικοποιήθηκε και επισημοποιήθηκε η ανάδειξη του Μπαράκ Ομπάμα, ως προέδρου των ΗΠΑ τη νέα τετραετία, αφού καταμετρήθηκαν όλες οι ψήφοι των «Μεγάλων εκλεκτόρων»:

Ειδικότερα, από τις 538 συνολικά ψήφους τους, ο Μπαράκ Ομπάμα, των Δημοκρατικών, συγκέντρωσε 332 ψήφους, σχεδόν δηλαδή το 62% του συνόλου, ενώ οΜιτ Ρόμνεϊ, Ρεπουμπλικάνος, συγκέντρωσε 206 ψήφους.

Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τη νέα τετραετία θα είναι ο υποδειχθείς για το αξίωμα αυτό από τον επανεκλεγέντα πρόεδρο Ομπάμα, ο Τζο Μπάιντεν κατά νόμον συγχρόνως πρόεδρος της Γερουσίας.

Η ορκωμοσία του προέδρου Ομπάμα θα γίνει τη Δευτέρα 21η Ιανουαρίου, στο χώρο μπροστά απ το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον. Κανονικά, αυτή γίνεται την 20η Ιανουαρίου.

Φέτος, όμως, στο ημερολόγιο η ημερομηνία έπεσε Κυριακή και, έτσι, η τελετή της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ μετατέθηκε για την επομένη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.