Στην κορυφή της λίστας με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου βρίσκεται φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Φινλανδία, με τις υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες να κυριαρχούν στις αμέσως επόμενες θέσεις.

Η πρώτη δεκάδα της λίστας, την οποία διαμόρφωσε το Gallup με βάση έρευνες από το 2016 ως το 2018 και λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, το προσδόκιμο ζωής, η ελευθερία, η κοινωνική στήριξη και η διαφθορά. έχει ως εξής:

  1. Φινλανδία
  2. Δανία
  3. Νορβηγία
  4. Ισλανδία
  5. Ολλανδία
  6. Ελβετία
  7. Σουηδία
  8. Νέα Ζηλανδία
  9. Καναδάς
  10. Αυστρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποχώρησαν κατά μία θέση σε σχέση με πέρυσι, στη 19η θέση, ενώ η Ελλάδα υποχώρησε κατά τρεις θέσεις και βρίσκεται στην 82η θέση μεταξύ 156 χωρών. Είναι αξιοσημείωτο ότι πάνω από την Ελλάδα βρίσκονται χώρες όπως το Πακιστάν (67η θέση) και η Λιβύη (72η θέση), ενώ η βαθμολογία της Ελλάδας είναι οριακά καλύτερη από αυτήν της 83ης Μογγολίας.

Στην άλλη άκρη του πίνακα, στις πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου, την τελευταία θέση καταλαμβάνει το Νότιο Σουδάν, κάτω από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Αφγανιστάν, την Τανζανία, τη Ρουάντα και την Υεμένη.

Η αξιολόγηση του Gallup έγινε