Η «Πέππα το Γουρουνάκι», το εύθυμο μικρό ζωάκι που έχει γίνει αγαπητό σε πολλά μικρά παιδιά παγκοσμίως, βρίσκεται στο επίκεντρο κατηγοριών για προώθηση σεξιστικών προτύπων.

Όπως αναφέρει το CNN, το θέμα προέκυψε μετά τις αναφορές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου ότι οι δημιουργοί του κινουμένου σχεδίου χρησιμοποιούν «παρωχημένα φυλετικά στερεότυπα στη διατύπωση του λόγου».

Η σειρά καρτούν που προβάλλεται σε περισσότερες από 180 χώρες, αντιμετώπισε κριτική έπειτα από ένα επεισόδιο με τον τίτλο «The Fire Engine» (Η μηχανή της Πυροσβεστικής) στο οποίο αναφέρονταν οι πυροσβέστες αποκλειστικά ως άνδρες (fireman – άνδρας πυροσβέστης). Συγκεκριμένα σε μια σκηνή, η μητέρα της Πέππα φαίνεται ντυμένη ως πυροσβέστης, ωστόσο αναφέρεται ως «fireman» και όχι ως «firefighter».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της βρετανικής πρωτεύουσας έγραψε σε ανάρτηση στο Twitter: «Έλα τώρα Πέππα, δεν είμαστε μόνο άνδρες πυροσβέστες εδώ και 30 χρόνια. Έχεις τεράστια επιρροή σε παιδιά και χρησιμοποιώντας παρωχημένα στερεότυπα με σεξιστικές διατυπώσεις, αποτρέπεις τα νέα κορίτσια από το να γίνουν πυροσβέστες».