Η πρώτη παραλία μη καπνιστών θα λειτουργήσει το καλοκαίρι στην Ιταλία

Το κάπνισμα θα απαγορεύεται σε ακτίνα οκτώ χιλιομέτρων από την ακτή


ΚΟΣΜΟΣ
14:36
26/02/2019
Η πρώτη παραλία μη καπνιστών θα λειτουργήσει το καλοκαίρι στην Ιταλία
3
loading

Ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς στη γείτονα χώρα, από αυτό το καλοκαίρι θα διαθέτει και επισήμως την πρώτη παραλία μη καπνιστών στην Ιταλία.

Το χωριό Bibione, στην επαρχία της Βενετίας, έχει εγκρίνει με επιτυχία το έργο «Breathe The Sea Air» (ανάπνευσε τον αέρα της θάλασσας), το οποίο απαγορεύει το κάπνισμα όχι μόνο στην ομώνυμη παραλία αλλά και σε ακτίνα οκτώ χιλιομέτρων από αυτή.

Το Bibione άρχισε να πειραματίζεται με το συγκεκριμένο έργο από το 2011, απαγορεύοντας δειλά δειλά το κάπνισμα μόνο στην ακροθαλασσιά –πιο συγκεκριμένα από την πρώτη σειρά με ξαπλώστρες και μέχρι εκεί που σκάει το κύμα.

Το project θα τεθεί σε λειτουργία το Μάιο του 2019, με την έναρξη ενημερωτικής εκστρατείας και τη θέσπιση κατάλληλων κανόνων, συμπεριλαμβανομένων των προστίμων για όσους δεν συμμορφωθούν.

Η φήμη του συγκεκριμένου προορισμού άρχισε να διευρύνεται κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’50 εξαιτίας των μεγάλων παραλιών με τη λεπτή άμμο και τα πευκοδάση που χαρακτηρίζουν την περιοχή.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, έχει γίνει η δεύτερη δημοφιλέστερη παραθαλάσσια περιοχή μετά το Ρίμινι, στην επαρχία Emilia- Romagna.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Πολυ καλο

  Στο γραικυλισταν κομμουνισταν οι παραλίες είναι γεμάτες από αποτσίγαρα και αλλά σκουπίδια. Βρωμυλοι.

 2. avatar ytujyt

  το πέρδειν θα επιτρέπεται?

  1. avatar @ytujyt

   Ναι. Αλλά μόνο «κούφιες » !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει