Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί απείλησε τους Φρανσουά Φιγιόν και Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας του δεξιού κόμματος UMP, να βρουν μια λύση «πριν από την Τρίτη», διαφορετικά θα δηλώσει δημοσίως ότι είναι και οι δύο τους «ακατάλληλοι» για την προεδρία.

Πηγές του κόμματος που μίλησαν στο Reuters ανέφεραν ότι ο Σαρκοζί είχε σήμερα μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον πρώην πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν ενώ χθες γευμάτισε με τον Κοπέ, τη νίκη του οποίου στις εσωκομματικές εκλογές αμφισβητεί ο Φιγιόν.

Στο διάλογο που είχε με τον Φιγιόν ο Σαρκοζί ζήτησε οι δύο άνδρες «να τα βρουν», υπογραμμίζοντας ότι είπε το ίδιο και στον Κοπέ.

Πολλές από τις πηγές είπαν ότι ο Σαρκοζί θεωρεί την κατάσταση αρκετά δύσκολη και πιστεύει πως οι δύο αντίπαλοι πρέπει να κάνουν ένα βήμα προσέγγισης. Θα ήθελε ο Κοπέ να κάνει το βήμα αυτό από το βράδυ της Πέμπτης, όμως ο τελευταίος ζήτησε από τον πρώην πρόεδρο να περιμένει μέχρι την Κυριακή.

Αν δεν βρεθεί μια διέξοδος μέχρι την Τρίτη ο Σαρκοζί προειδοποίησε ότι «θα πει πως και οι δύο είναι ακατάλληλοι για ηγέτες ενός μεγάλου κόμματος».