Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι για διαπραγματεύσεις με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης γύρω από το Brexit, με το κλίμα να μην είναι ιδιαίτερα θετικό για τη Μέι, καθώς οι Ευρωπαίοι έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν μία άλλη συμφωνία από αυτήν που έχει ήδη επιτευχθεί, την οποία όμως δεν αποδέχονται οι Βρετανοί βουλευτές.

Ενδεικτικό του κλίματος στις Βρυξέλλες είναι και το χθεσινό tweet του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ: «Αναρωτιέμαι πώς είναι αυτό το ειδικό μέρος στην κόλαση, για εκείνους που προωθούσαν το Brexit χωρίς ούτε προσχέδιο του πλάνου για το πώς θα εκτελεστεί με ασφάλεια» έγραψε ο Πολωνός πολιτικός.

Την ώρα λοιπόν που η Τερέζα Μέι συναντούσε τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι της απηύθυναν πολλές ερωτήσεις: «Έχετε σχέδιο Β;», «φέρνετε συγκεκριμένες προτάσεις;». Όμως η ερώτηση του ρεπόρτερ του Euronews Ντάρεν Μακάφρεϊ, εμπνευσμένη από το tweet του Τουσκ, ήταν αυτή που προκάλεσε γέλια στους δημοσιογράφους: «Είναι εδώ η κόλαση, κυρία πρωθυπουργέ;».

Όπως και στις άλλες ερωτήσεις, έτσι και σε αυτές η Μέι απλώς την αγνόησε…