Η παραγωγή του κόκκινου χαβιαριού στην Ρωσία το 2018 αυξήθηκε κατά 1,7 φορές σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, φθάνοντας τους 22.000 τόνους, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ρωσικός οργανισμός αλιείας Rosribolovstvo.

Αυτή η θετική δυναμική σχετίζεται με την αλίευση ρεκόρ ποσοτήτων κόκκινου σολομού, διευκρινίζει ο ρωσικός οργανισμός αλιείας Rosribolovstvo. «Ο όγκος των αλιευθέντων σολομών Ειρηνικού ωκεανού, κυρίως ερυθρού σολομού, σχεδόν διπλασιάστηκε εφέτος σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, φθάνοντας τους 676 χιλιάδες τόνους που είναι αριθμός ρεκόρ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές χονδρικής στο κόκκινο σολομό και στο χαβιάρι του» επισημαίνει ο ρωσικός οργανισμός.

Παράλληλα αυξήθηκε η παραγωγή προϊόντων βαθειάς επεξεργασίας, φιλέτων και κατεψυγμένων τροφίμων. Η παραγωγή αλιευμάτων που προορίζονται για συντήρηση, αυξήθηκε κατά 48% φθάνοντας τους 70.000 τόνους, ενώ των κατεψυγμένων φιλέτων αυξήθηκε κατά 8% φθάνοντας τους 157 .000 τόνους. Ο όγκος των κατεψυγμένων καρκινοειδών αυξήθηκε κατά 0,6% και έφθασε τους 70,3 χιλιάδες τόνους

Η παραγωγή κατεψυγμένων ψαριών αντίθετα μειώθηκε κατά 2%, φθάνοντας τα 3 εκατομμύρια τόνους. Η παραγωγή ψαριών σε κονσέρβα μειώθηκε κατά 2,7% φθάνοντας τους 207 χιλιάδες τόνους.

Ο συνολικός όγκος παραγωγής αλιευμάτων το 2018 παρέμεινε στα επίπεδα του προηγούμενου έτους, φθάνοντας τα 4,2 εκατομμύρια τόνους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber