Μπορεί να πεθάνει ανά πάσα στιγμή και έχει τη δική της ιστορία να διηγηθεί

Ένα 15χρονο κορίτσι βρήκε τη λύση εκεί που θα περίμενε λιγότερο


ΚΟΣΜΟΣ
14:18
22/01/2019
Μπορεί να πεθάνει ανά πάσα στιγμή και έχει τη δική της ιστορία να διηγηθεί
1
loading

Η έφηβη Martina Baker πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση που την κάνει αλλεργική σχεδόν στα πάντα, μεταξύ αυτών η ζέστη, το νερό, τα προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς και άλλα πολλά.

Ακόμα και μια σταγόνα λάδι μπορεί να τη ρίξει σε αναφυλακτικό σοκ και αν δεν λάβει αμέσως αγωγή, μπορεί να πεθάνει.

Η ίδια δεν εγκαταλείπει όμως τον αγώνα, κάθε άλλο. Έχοντας μαζέψει με τη βοήθεια του κόσμου 10.000 δολάρια, κατάφερε να αγοράσει έναν εκπαιδευμένο σκύλο που την προειδοποιεί για όλους τους πιθανούς κινδύνους της καθημερινότητας.

Χάρη στην Caiomhe, η νεαρή Martina από το Μέιν των ΗΠΑ κατάφερε να πάει στο σινεμά για πρώτη φορά εδώ και χρόνια και να ανακτήσει μέρος της φυσιολογικότητας: «Η Caiomhe μου άλλαξε τη ζωή, μπορώ να έχω και πάλι κοινωνική ζωή», λέει εκείνη χαρακτηριστικά, εκείνη που είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει ακόμα και το σχολείο, ζώντας σε ένα σφραγισμένο δωμάτιο στο σπίτι της.

Μέχρι τα 2,5 της χρόνια, η Martina ήταν ένα ολότελα υγιές παιδάκι, όταν ήρθαν και τη βρήκαν μια ομοβροντία συνδρόμων και αλλεργιών. Τώρα έτρεχε στα επείγοντα περιστατικά τουλάχιστον 3 φορές τη βδομάδα, όπως εξομολογείται η 38χρονη μητέρα της, Loretta Morse Leighton.

Ο σκύλος της έδωσε πίσω τη χαμένη της ζωή: «η μύτη του σκυλιού είναι 100.000 φορές καλύτερη από τη μύτη του ανθρώπου και κάθε περίπου βιοχημική διεργασία στα σώματά μας επισημαίνεται με μια αλλαγή στη μυρωδιά», λέει η εκπαιδεύτρια σκύλων που τη βοήθησε. Η Caiomhe μπορεί να μυρίσει ποτέ έχει μια αλλεργική αντίδραση η Martina πριν εκείνη το καταλάβει, καθώς μυρίζει την απελευθέρωση ισταμίνης στο σώμα της…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ψηρίς

    Ευτυχώς που δεν είναι αλλεργική στο σκύλο!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει