Τα βίαια εγκλήματα μειώθηκαν για τρίτη συνεχή χρονιά στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2009, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από την εποχή που είναι διαθέσιμα αυτά τα στοιχεία το 1990, σύμφωνα με μια έκθεση της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI), που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Αυτά τα εγκλήματα μειώθηκαν κατά 5% το 2009 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την έκθεση που έχει τίτλο «Έγκλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Μεταξύ αυτών των εγκλημάτων, οι ένοπλες ληστείες έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη μείωση (περίπου 8%). Οι δολοφονίες, επίσης μειώθηκαν σημαντικά (7,3%), οι βιασμοί μειώθηκαν κατά 2,6%, και τα βίαια επεισόδια κατά 4,2%.

Συνολικά, πάνω από 1,3 εκατομμύριο άτομα υπήρξαν θύματα βίαιων εγκλημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2009, μισό εκατομμύριο λιγότεροι από το 1990, χρονιά κατά την οποία ο αριθμός των δολοφονιών ήταν σχεδόν δύο φορές υψηλότερος.

Τα μικρότερα εγκλήματα όπως η κλοπή, επίσης, μειώθηκαν το 2009 για έβδομη συνεχή χρονιά. Σε αυτή την κατηγορία, οι κλοπές αυτοκινήτων, κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση (17,1%).