Έξαλλοι στο Ισραήλ με Ιορδανή υπουργό που περπάτησε πάνω στην Ισραηλινή σημαία

Ο πρεσβευτής της Ιορδανίας στο Ισραήλ κλήθηκε σήμερα για «εξηγήσεις»


ΚΟΣΜΟΣ
23:48
30/12/2018
Έξαλλοι στο Ισραήλ με Ιορδανή υπουργό που περπάτησε πάνω στην Ισραηλινή σημαία
3
loading

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε αγανάκτηση σήμερα για μια υπουργό της Ιορδανίας που περπάτησε πάνω σε ισραηλινή σημαία στο Αμάν, θεωρώντας αυτό «προσβολή».

Η Τζουμάνα Γουνάιματ, υπουργός Ενημέρωσης και Επικοινωνίας καθώς και κυβερνητική εκπρόσωπος, φωτογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα ενώ περπατούσε πάνω σε ισραηλινή σημαία ζωγραφισμένη στο έδαφος στην είσοδο ενός κτιρίου συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπου μετέβαινε για μια συνάντηση.

Η σημαία είχε ζωγραφιστεί εδώ και χρόνια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Ιορδανίας και του Ισραήλ και για την ισραηλινή κατοχή της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με στελέχη των συνδικάτων.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτύρεται και «εκφράζει ανησυχία για το περιστατικό κατά το οποίο μια ιορδανή υπουργός προσέβαλε την ισραηλινή σημαία στο Αμάν». Ο πρεσβευτής της Ιορδανίας στο Ισραήλ κλήθηκε σήμερα για «εξηγήσεις», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας 'Ομαρ αλ-Ραζάζ φέρεται να εισήλθε στο κτίριο από πλαϊνή πόρτα για να μετάσχει στην ίδια συνάντηση με την υπουργό Ενημέρωσης.

Το Αμάν υπέγραψε συμφωνία ειρήνης με τον γείτονά του, το Ισραήλ, το 1994 και μαζί με την Αίγυπτο, είναι οι μόνες αραβικές χώρες που διατηρούν διπλωματικές σχέσεις με το εβραϊκό κράτος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Stateless

    Σιγά που κατάλαβε τι έκανε......

  2. avatar Antiper

    Yahabibi

  3. avatar ότι να ναι

    εδώ έχει ζωγραφισμένες πατημασιές...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει