Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε σήμερα σε δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον είχε κατηγορήσει ότι είναι ένας «αδύναμος» και «τρομοκράτης κατακτητής» χαρακτηρίζοντας «παράνομη κατοχή» την ισραηλινή παρουσία στα παλαιστινιακά εδάφη.

«Ο Ερντογάν δεν είναι συνηθισμένος να του απαντάνε αλλά θα πρέπει να το συνηθίσει. Εκείνος που έχει καταλάβει την βόρεια Κύπρο, που έχει καταπατήσει τα κουρδικά εδάφη και σφαγιάζει αμάχους στην Αφρίν δεν μπορεί να μας κάνει κηρύγματα για αξίες και ηθική», απάντησε οργισμένα μέσω Twitter ο Νετανιάχου.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε πριν από λίγο στο χθεσινό tweet του Νετανιάχου με ανάρτησή του στον δικό του λογαριασμό του μέσου αυτού κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζοντας ότι «ο κατακτητής, ο οποίος ρίχνει ανθρώπους στο έδαφος και τους κλωτσάει πεσμένους κάτω θίγεται εύκολα».

Και η ανάρτησή του συνεχίζεται με ακόμη σκληρότερο περιεχόμενο: «Ο Νετανιάχου είναι ένας ψυχρός δολοφόνος της σύγχρονης εποχής, υπεύθυνος για τις σφαγές χιλάδων Παλαιστινίων, για τον βομβαρδισμό παιδιών στις παραλίες. Η Τουρκία δεν θα σταματήσει ποτέ να αποκαλύπτει την αλήθεια».