Σημαντική μείωση καταγράφηκε στον αριθμό των αμερικανών τηλεθεατών που παρακολούθησαν την τελευταία τηλεμαχία ανάμεσα στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ καθώς τη συγκεκριμένη τηλεοπτική βραδιά ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος εξαιτίας των αγώνων μπέιζμπολ και αμερικανικού φούτμπολ.

Τα τελικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Nielsen έδειξαν ότι 59,2 εκατομμύρια αμερικανοί παρακολούθησαν το τρίτο και τελευταίο ντιμπέιτ το βράδυ της Δευτέρας ανάμεσα στους δύο υποψηφίους ενόψει των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

Ο αριθμός αυτός είναι κατά οκτώ εκατομμύρια μικρότερος από τα 67,2 εκατομμύρια τηλεθεατών που παρακολούθησαν την πρώτη τους τηλεοπτική αντιπαράθεση στις 3 Οκτωβρίου.

Περίπου 65,6 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τη δεύτερη τηλεμαχία την περασμένη εβδομάδα.

Το ντιμπέιτ της Δευτέρας, το οποίο επικεντρώθηκε στην εξωτερική πολιτική, μεταδόθηκε από 11 δορυφορικά και άλλα δίκτυα.

Ωστόσο, ο Ομπάμα και ο Ρόμνεϊ είχαν ως «ανταγωνιστές» τα πλέι-οφ της Major League του μπέιζμπολ που μετέδωσε το δίκτυο Fox και παρακολούθησαν 8,1 εκατομμύρια τηλεθεατές και την εκπομπή του ESPN, «Monday Night Football», την οποία παρακολούθησαν 10,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Nielsen.