Στα 15 της η Lauren Gulyas είχε ποζάρει για μια εταιρεία κλιπ αρτ. Που να φανταζόταν τότε ότι θα έφτανε η στιγμή που εκείνες οι φωτογραφίες της θα «κοσμούσαν» μπαταρίες δονητών.

Η 32χρονη σήμερα σεφ παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής μαγειρικής από το Οντάριο του Καναδά έγραψε για την εμπειρία της στο Reddit με τη δημοσίευσή της να γίνεται viral μέσα σε λίγες ώρες.

Όπως είπε στο BBC, είχε κάνει τη φωτογράφιση στα 15 της στην Οτάβα. «Ήταν μια από τις πρώτες μου δουλειές στην κατά τα άλλα σύντομη καριέρα στο μόντελινγκ», λέει. Γνώριζε πως οι φωτογραφίες ήταν για μια εταιρεία κλιπ αρτ ονόματι AbleStock, αλλά όχι ότι κάποια στιγμή θα χρησιμοποιούνταν για «ακατάλληλους σκοπούς».

Της είχαν πει πως οι φωτογραφίες της θα εμφανίζονταν σε τυχαία μέρη όπως για παράδειγμα άρθρα για τη θρησκεία.

«Μια μέρα κάποιος την εντόπισε σε διαφήμιση ενός στριπτιζάδικου, αλλά ο πατέρας μου κάλεσε την εφημερίδα και η διαφήμιση αποσύρθηκε», λέει στο BBC.

Και δεν ήταν η μοναδική περίπτωση εκμετάλλευσης εκείνων των φωτογραφιών της για «ακατάλληλους σκοπούς». Πρόσφατα, όπως είπε, έλαβε ένα μήνυμα από τον συγκάτοικο ενός πρώην φίλου της που τη ρωτούσε αν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορεί φωτογραφία της με φτερά αγγέλων.

Της είπε επίσης ότι καθώς αντικαθιστούσε τις μπαταρίες στον δονητή της συντρόφου του και έκπληκτος διαπίστωσε πως πάνω σε αυτές υπήρχε το πρόσωπό της και η λέξη «άτακτη». «Μου είπε πως ήταν το πιο απίθανο πράγμα που του συνέβη ποτέ. Έπαθα σοκ και αισθάνθηκα ντροπή», λέει χαρακτηριστικά η 32χρονη σεφ.

«Υπήρχαν κάποιοι χρήστες στο Reddit που επιβεβαίωσαν πως δούλευαν σε sex shop που πουλούσε τις συγκεκριμένες μπαταρίες. Μάλιστα, ένας μου είπε πως τις είχε παραγγείλει online», πρόσθεσε. Προσπάθησε, όπως είπε, να επικοινωνήσει τόσο με την εταιρεία κατασκευής των μπαταριών, όσο και την AbleStock, αλλά ποτέ δεν έλαβε κάποια απάντηση.

«Πήραμε το μάθημά μας»

Εκείνη η φωτογράφιση έγινε με τις ευλογίες της μητέρας της η οποία υπέγραψε τη σχετική βεβαίωση καθώς και έγγραφα για αποποίηση των δικαιωμάτων για τις φωτογραφίες. «Πιθανόν η μητέρα μου να αισθάνεται πολλές ενοχές που υπέγραψε τα χαρτιά τότε και ο πατέρας μου πιθανότατα προσπαθεί να μην το σκέφτεται», λέει η Gulyas στο BBC για να προσθέσει: «Ειλικρινά ούτε μας πέρασε από το μυαλό ότι θα χρησιμοποιούσαν τις φωτογραφίες ενός ανήλικου κοριτσιού για τόσα άσεμνα πράγματα. Πήραμε το μάθημά μας σχετικά με την υπογραφή εγγράφων για αποποίηση δικαιωμάτων».

Έχοντας αποδεχθεί πια ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτό, προσπαθεί να δει την αστεία πλευρά της υπόθεσης. «Με την οικογένειά μου πιστεύουμε ότι είναι τρελό αυτό που συνέβη και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να γελάσουμε».