Νεκρός είναι ένας 23χρονος διαδηλωτής των κίτρινων γιλέκων στη Γαλλία, ο οποίος χτυπήθηκε από φορτηγό σε κυκλική διασταύρωση, κοντά στην έξοδο του αυτοκινητόδρομου στην Αβινιόν.

«Ο οδηγός του φορτηγού τέθηκε υπό κράτηση. Το θύμα ήταν 23 ετών. Εκ των προτέρων, ο οδηγός έχει πολωνική εθνικότητα» δήλωσε η αντιεισαγγελέας της Αβινιόν Καρολίν Αρμάν, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του δικτύου LCI, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο επίσης πληροφορίες από το AFP.

Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και η έρευνα έχει ανατεθεί στην περιφερειακή διεύθυνση ασφαλείας της Βοκλίζ.

Είναι ο έκτος θάνατος που σημειώνεται στο περιθώριο του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων». Στις 17 Νοεμβρίου, πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων, μια διαδηλώτρια σκοτώθηκε στην περιοχή Πον-ντε-Μποβουαζέν, στη Σαβοΐα, όταν τη χτύπησε μια οδηγός που έπαθε πανικό σε οδόφραγμα.

Δύο ημέρες αργότερα ένας 37χρονος μοτοσικλετιστής χτυπήθηκε από μικρό φορτηγό που έκανε ελιγμούς για να αποφύγει οδόφραγμα των «κίτρινων γιλέκων» και υπέκυψε στα τραύματά του την επόμενη μέρα.

Τη νύχτα της 1ης προς τη 2α Δεκεμβρίου, τρίτο Σαββατοκύριακο της κινητοποίησης, ένας οδηγός αυτοκινήτου έχασε τη ζωή του πέφτοντας πάνω σε σταματημένο φορτηγό σε οδόφραγμα κοντά στην Αρλ.

Το τέταρτο θύμα, μια 80χρονη, τραυματίστηκε από χειροβομβίδα δακρυγόνου στη Μασσαλία την 1η Δεκεμβρίου. Υπέκυψε την επομένη στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Στις 10 Δεκεμβρίου, μια 20χρονη σκοτώθηκε στην περιοχή Σαράντ, όταν το αυτοκίνητό της έπεσε πάνω σε φορτηγό, ένα τροχαίο που πιθανόν οφειλόταν στην ένταση που επικρατούσε σε οδόφραγμα των «κίτρινων γιλέκων».