Στη φυλακή οδηγήθηκαν δύο μέλη συμμορίας που πυροβόλησαν ελικόπτερο της αστυνομίας αλλά και αστυνομικούς στο έδαφος κατά τη διάρκεια των ταραχών του περασμένου χρόνου στη Βρετανία.

Ο 29χρονος Beniha Laing και ο 27χρονος Wesley Gray άνοιξαν πυρ κατά ελικοπτέρου της αστυνομίας ενώ είχαν προκαλέσει αστυνομικούς στο σημείο πυρπολώντας μία παμπ.

Εκμεταλλευόμενοι τη βία που είχε ξεσπάσει σε πολλές πόλεις της Βρετανίας, οι νεαροί έβαζαν στο στόχαστρο αστυνομικούς.

Όλα άρχισαν στο Birmingham όταν οι αστυνομικοί χρειάστηκε να τρέξουν για να σώσουν τη ζωή τους ενώ σφαίρες έπεφταν γύρω τους από τέσσερις ενόπλους.

Η αστυνομία είχε φτάσει στο σημείο έπειτα από αναφορές για φωτιά σε παμπ στην περιοχή Newtown, στις 9 Αυγούστου πέρσι.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία ομάδα ατόμων που φορούσαν μάσκες και κουκούλες και ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα και πολλά αντικείμενα που είχαν πάρει από την παμπ- με τα οποία έστησαν και οδοφράγματα στο δρόμο.

Μέλη της συμμορίας πυροβόλησαν τουλάχιστον δώδεκα φορές τους αστυνομικούς και στη συνέχεια κάποιοι στόχευσαν και στο ελικόπτερο της αστυνομίας.

Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε το πώς οι άνδρες σχεδίασαν και συντόνισαν επίθεση στην αστυνομία ενώ οι ταραχές στην πόλη κλιμακώνονταν και γνώριζαν πως οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν διασκορπισμένες.

Τον Ιούνιο έξι άνδρες, ηλικίας από 20 έως 27 ετών, φυλακίστηκαν συνολικά για 124 χρόνια μετά την καταδίκη τους για ταραχές, εμπρησμό και οπλοκατοχή με στόχο την απειλή ζωής.

Σήμερα οι Laing και Gray βρέθηκαν ένοχοι για παρόμοιες κατηγορίες και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 35 και 29 ετών αντίστοιχα.

Δείτε το βίντεο