Το Οικουμενικό Πατριαρχείο κατήρτισε τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ουκρανίας

Ένα ακόμα βήμα προς την αυτοκεφαλία της


ΚΟΣΜΟΣ
20:52
29/11/2018
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο κατήρτισε τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ουκρανίας
2
loading

Τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ουκρανίας κατήρτισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο πλαίσιο της ειλημμένης απόφασής του να αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας, που μέχρι πρότινος υπαγόταν στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις συνεδρίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου τις τελευταίες τρεις ημέρες, το Οικουμενικό Πατριαρχείο «ἐν τῷ πλαισίῳ τῆς εἰλημμένης ἀποφάσεως ὅπως τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον χωρήσῃ εἰς τήν χορήγησιν αὐτοκεφαλίας εἰς τήν Ἐκκλησίαν τῆς Οὐκρανίας καί ἐν ὄψει τῆς ἐκδόσεως τοῦ σχετικοῦ Πατριαρχικοῦ καί Συνοδικοῦ Τόμου, κατήρτισε τόν Καταστατικόν Χάρτην αὐτῆς».

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε να επαναφέρει στην κανονικότητα τον σχισματικό «Πατριάρχη» Ουκρανίας Φιλάρετο και τον σχισματικό «Αρχιεπίσκοπο της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας» Μακάριο, αποκαθιστώντας την κανονικότητα στις μέχρι σήμερα σχισματικές εκκλησιαστικές διοικήσεις και προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ρωσικής Εκκλησίας.

Το 1992 ο Φιλάρετος (Ντενισένκο), μετά την παραίτησή του από τη θέση του Μητροπολίτη Κιέβου, ίδρυσε δικό του Πατριαρχείο στην Ουκρανία και στις 11 Ιουνίου 1992 καθαιρέθηκε από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ρωσίας. Από το 1997 του δόθηκε το ανάθεμα από τη Ρωσική Εκκλησία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar FJR 500

    Σταμάτα να είσαι να είσαι Τούρκος υπάλληλος αλλά τι περιμένεις αφού είσαι Τούρκος πολίτης και ευλόγησες τα όπλα του Τουρκικού στρατού ενάντια στον Συριακο στρατό. Ενάντια στον Ελληνικό τι θα κάνεις.

  2. avatar Κατάντια

    Επόμενο βήμα να ανακηρύξεις τον Ποροσένκο άγιο!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει