Τα πάνω κάτω ήρθαν στη ζωή της Emily Scheck όταν πριν τρεις μήνες οι γονείς της ανακάλυψαν τις σεξουαλικές της προτιμήσεις. Η 19χρονη φοιτήτρια είναι ομοφυλόφιλη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δικών της. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα γι’ αυτήν όταν αρνήθηκε να υποβληθεί σε «θεραπεία μεταστροφής», όπως της ζήτησαν.

Οι γονείς της την αποκήρυξαν, την έδιωξαν από το σπίτι και της απαγόρευσαν να επικοινωνεί με τα αδέρφια της. Παράλληλα σταμάτησαν να χρηματοδοτούν τις σπουδές της και να τη στηρίζουν οικονομικά. Έτσι, η ταλαντούχα δρομέας ανώμαλου δρόμου που σπουδάζει στο κολλέγιο Canisius, στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, βρέθηκε ξαφνικά στο δρόμο με μόλις 20 δολάρια στην τσέπη. Για να μπορέσει να βγάλει πέρα στην αρχή χρειάστηκε τη συνδρομή των φίλων της και της αγαπημένης της, καθώς στις δυο δουλειές που κάνει πληρώνεται ανά δύο εβδομάδες.

«Στην αρχή ήταν σίγουρα πολύ δύσκολα τα πράγματα», δήλωσε στο Outsports.com. «Ήμουν τυχερή που τις πρώτες εβδομάδες ο προπονητής μπορούσε να μας φέρει γεύματα στην τραπεζαρία».

Η Emily έχει πάρει αθλητική υποτροφία που της καλύπτει μέρος των διδάκτρων, αλλά θα πρέπει να κοπιάσει πάρα πολύ αν θέλει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

Οι προπονητές της προσπαθούν να τη βοηθήσουν όπως μπορούν ενώ η συναθλήτριά της, Grace Hausladen έφτιαξε μια σελίδα στο GoFundMe με αρχικό στόχο να συγκεντρώσει 5.000 δολάρια ώστε να μπορέσει να καλύψει τη διατροφή της, τα βιβλία της και τα δίδακτρά της. Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια καθώς περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι βοήθησαν ώστε να συγκεντρωθούν 20 φορές περισσότερα χρήματα από τον στόχο, δηλαδή 100.000 δολάρια.

Όμως προέκυψε νέο εμπόδιο καθώς από το κολλέγιο την ενημέρωσαν πως το να αποδεχθεί χρήματα από δωρεές παραβιάζει τους κανονισμούς του Εθνικού Κολλεγιακού Αθλητικού Συνδέσμου (NCAA). Δεν το έβαλε κάτω. Άσκησε έφεση και δικαιώθηκε καθώς ο Σύνδεσμος της επέτρεψε να κρατήσει τα χρήματα.

«Οι κανονισμοί του NCAA επιτρέπουν σε ένα σχολείο να βοηθήσει έναν φοιτητή-αθλητή με έρανο μετά από ένα σημαντικό συμβάν που μπορεί να του αλλάξει τη ζωή. Το κολλέγιο και το NCAA θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για την υποστήριξη της Emily. Είναι μέλος της οικογένειας του Canisius και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τη βοηθήσουμε», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το κολέγιό της.