Ο 41χρονος Shane Hughes έκλεψε ένα ασθενοφόρο, το οδήγησε στα «κόκκινα» με φάρο και σειρήνα αναμμένα και πυροδότησε μια καταδίωξη κινηματογραφικών διαστάσεων.

Και θα σταματούσε μόνο όταν θα έπεφτε πάνω στις προστατευτικές μπάρες γραμμών τρένου, έχοντας μόλις γλιτώσει τη ζωή του από το διερχόμενο τρένο.

Την Τρίτη έφαγε τελικά 22 μήνες φυλακή από το Δικαστήριο του Μπράντφορντ της Αγγλίας, με τον δικαστή Jonathan Rose να παρατηρεί πως είναι ό,τι χειρότερο έχει δει ποτέ στην επικράτεια της επικίνδυνης οδήγησης.

Ο Hughes οδήγησε στο αντίθετο ρεύμα, απέφυγε μετωπικές με τόσα και τόσα οχήματα και έκανε ό,τι δεν θα σκεφτόταν κανείς γνωστικός να κάνει. Το δικαστήριο άκουσε πως η αστυνομία τον κυνηγούσε για 60 ολόκληρα χιλιόμετρα.

Ο άντρας έκλεψε το ασθενοφόρο που κλήθηκε σε θανάσιμο τροχαίο σε αυτοκινητόδρομο της Αγγλίας στις 13 Ιουλίου, το οδήγησε στα όριά του και όταν τράκαρε, κατέβηκε και συνέχισε με τα πόδια, πριν τον συλλάβουν τελικά στην αυλή μιας κατοικίας.

Όπου προσπάθησε μάλιστα να πείσει τους ενοίκους πως ήταν αστυνομικός, ζητώντας τους να του παραδώσουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους! Βρέθηκε τελικά θετικός σε χρήση κάνναβης.

Του είχαν μάλιστα απαγορεύσει την οδήγηση, καθώς είχε ήδη στο μητρώο του εφτά καταδίκες για επικίνδυνη οδήγηση…