Οι Δημοκρατικοί έχουν 93,9% πιθανότητες να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων, έναντι 6,1% για τους Ρεπουμπλικανούς, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ιστότοπου FiveThirtyEight. Στην Γερουσία, οι Δημοκρατικοί έχουν 16,2% πιθανότητες να αποσπάσουν την πλειοψηφία των εδρών έναντι 83,3% για τους Ρεπουμπλικανούς.

Οι κάλπες έκλεισαν σε οκτώ Πολιτείες, ενώ οι Αμερικανοί συνεχίζουν να ψηφίζουν στις υπόλοιπες, έπειτα από μια σκληρή, πολωτική προεκλογική εκστρατεία, σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει εάν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα διατηρήσει ή όχι τον έλεγχο των δύο σωμάτων του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να μεταδίδονται από Πολιτείες όπως η Ιντιάνα και το Κεντάκι, που θεωρούνται σημαντικές για την έκβαση της μάχης για τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Όμως θα περάσουν πολλές ώρες πριν να γίνει σαφές ποιοι επικράτησαν.

Σε ό,τι αφορά τη Γερουσία, τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα προέβλεψαν πριν από λίγο ότι ο 77χρονος Μπέρνι Σάντερς (Βερμόντ) και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ το 2016 Τιμ Κέιν (Βιρτζίνια), επανεκλέγονται με άνεση.

Όμως δεν έχει γίνει ακόμη σαφές ποιος κέρδισε μια ιδιαίτερα κρίσιμη αναμέτρηση, αυτή στην Ιντιάνα, όπου αναμετρώνται ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζο Ντόνελι με τον Ρεπουμπλικάνο Μάικ Μπράουν, καθώς έχει καταμετρηθεί μόλις το 4% των ψήφων.

Περί τις 19:30 και τις 20:00 ώρα ανατολικής ακτής (02:30 και 03:00 ώρα Ελλάδας, αντίστοιχα) ήταν προγραμματισμένο να κλείσουν τα εκλογικά τμήματα σε άλλες 18 Πολιτείες. Η συνολική εικόνα πάντως, τόσο για τη Βουλή όσο και για τη Γερουσία, δεν θα ξεκαθαρίσει πριν περάσουν πολλές ώρες ακόμη,

Οι πρώτες εθνικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αφότου ο Τραμπ έγινε ο ένοικος του Λευκού Οίκου το 2016 μετατράπηκαν, εν μέρει με δική του πρωτοβουλία, σε άτυπο δημοψήφισμα για την προεδρία του.