Η δίκη του Σάιφ αλ Ισλάμ, γιου του πρώην δικτάτορα της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, θα γίνει το Σεπτέμβριο στην πόλη Ζιντάν, όπου κρατείται από τη σύλληψή του τον περσινό Νοέμβριο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λίβυου γενικού εισαγγελέα.

«Μια επιτροπή του γραφείου του γενικού εισαγγελέα ολοκλήρωσε την έρευνά της για τα εγκλήματα που διέπραξε ο Σάιφ αλ Ισλάμ από τότε που άρχισε η επανάσταση, στις 15 Φεβρουαρίου (του 2011) μέχρι τη σύλληψή του, και ο εισαγγελέας θα αποφασίσει ποιες κατηγορίες θα απαγγείλει προτού καθοριστεί μια ημερομηνία για τη δίκη, η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Τάχα Νάσερ Μπαράα.

Ο Μπαράα διευκρίνισε ότι ο Σάιφ αλ Ισλάμ θα δικαστεί στην πόλη Ζιντάν, η οποία βρίσκεται 170 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης και η οποία διαθέτει, σύμφωνα με τον ίδιο, ένα δικαστήριο που μπορεί να εξοπλιστεί για μια τέτοια δίκη, η οποία θα είναι ανοιχτή στους δημοσιογράφους.

Εναντίον του 40χρονου Σάιφ αλ Ισλάμ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα οποία κατηγορείται ότι διέπραξε κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στη Λιβύη, η οποία προκάλεσε την πτώση από την εξουσία και το θάνατο του πατέρα του το 2011.

TAGS