Την επιθυμία του να γίνει κυβερνήτης στην περιοχή του Πριμόριε εξέφρασε γνωστός αστέρας του Χόλιγουντ. Ο λόγος για τον Στίβεν Σιγκάλ, ο οποίος έχει αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα. «Θέλω να μελετήσω περισσότερο την περιοχή του Πριμόριε και να γίνω κυβερνήτης σας» απάντησε ο ηθοποιός σε σχετική ερώτηση θεατή, κατά τη διάρκεια διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Βλαδιβοστόκ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Σιγκάλ αν κι έχει αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα, δε μπορεί να γίνει κυβερνήτης, επειδή η νομοθεσία δεν επιτρέπει σε Ρώσους υπηκόους που έχουν υπηκοότητα άλλου ξένου κράτους ή άδεια παραμονής σε άλλο κράτος, να συμμετέχουν ως υποψήφιοι στις εκλογές.

Ο ηθοποιός πρόσφατα είχε διοριστεί ειδικός απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για τις ρωσο-αμερικανικές ανθρωπιστικές σχέσεις, ενώ εκτός από την ρωσική και αμερικανική υπηκοότητα, έχει και σερβική, την οποία απέκτησε τον Ιανουάριο του 2016.

Το ερώτημα ποιος θα είναι ο επόμενος κυβερνήτης, στην περιοχή του Πριμόριε, έγινε επίκαιρο μετά την ακύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών που διεξήχθησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στο δεύτερο γύρο, που διεξήχθη στις 16 Σεπτεμβρίου, νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας» Αντρέι Ταρασένκο. Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης ο Ταρασένκο συγκέντρωσε το 49,55% των ψήφων ενώ ο αντίπαλος του και υποψήφιος των κομμουνιστών Αντρέι Ίσενκο το 48,06%. Ωστόσο και οι δύο υποψήφιοι άρχισαν να καταγγέλλουν ο ένας τον άλλον για περιστατικά νοθείας, με αποτέλεσμα η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να ακυρώσει τελικά το αποτέλεσμα των εκλογών και να προκηρύξει νέες οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν έως τις 16 Δεκεμβρίου.