Δεκαεννέα μετανάστες από το Aquarius εγκαταστάθηκαν στην Πορτογαλία

Νέο σπίτι τους μία μικρή πόλη που είχε πληγεί από τις περσινές φωτιές


ΚΟΣΜΟΣ
13:40
26/09/2018
Δεκαεννέα μετανάστες από το Aquarius εγκαταστάθηκαν στην Πορτογαλία
1
loading

Δεκαεννέα μετανάστες που είχαν διασωθεί τον Ιούλιο στη Μεσόγειο από το πλοίο Aquarius βρήκαν πλέον καινούριο σπίτι στο Fundao, μία μικρή πορτογαλική πόλη που χτυπήθηκε από τις καταστροφικές φωτιές τις περσινής χρονιάς.

Το Fundao, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 260 χιλιομέτρων βόρεια της Λισαβόνας, έχει περίπου 30.000 κατοίκους. Τον Αύγουστο του 2017, η μεγάλη πυρκαγιά κατέκαψε τεράστιες εκτάσεις μέσα και γύρω από την πόλη.

Οι δεκαεννέα μετανάστες από την Ερυθραία, τη Νιγηρία, την Υεμένη και το Σουδάν, έφτασαν στην πόλη και ρώτα θα αρχίσουν μαθήματα, μεταξύ άλλων και πορτογαλικών, προκειμένου να βρουν δουλειά.

«Η άφιξη αυτής της ομάδας είναι αποτέλεσμα της δέσμευσης της Πορτογαλίας στην αλληλεγγύη και την ευρωπαϊκή συνεργασία στο θέμα των μεταναστών» αναφέρει η πορτογαλική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Χθες, η Πορτογαλία, μαζί με την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, συμφώνησε να υποδεχθεί μετανάστες από τη δεύτερη αποστολή του Aquarius και συγκεκριμένα δέκα από τους 59 επιβάτες του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Μόνο 19 ΛΑΘΡΟμετανάστες;

    Εμείς έχουμε 1.200.000 ΛΑΘΡΟεποίκους, ΛΑΘΡΟεισβολείς, ΛΑΘΡΟπάκια, ΛΑΘΡΟμετανάστες και είναι εξαιρετικοί επιστήμονες, μεγαλοεπενδυτές και προπαντός νομοταγείς πολίτες και χωρίς πολλές απαιτήσεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει