Τις τελευταίες ανατριχιαστικές στιγμές μιας γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον άντρα της στη Βραζιλία κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Η Tatiane Spitzner προσπάθησε να ξεφύγει από τις φονικές διαθέσεις του Luis Manvailer, όσο εκείνος την κυνηγά σε υπόγειο πάρκινγκ. Την πιάνει τελικά στο ασανσέρ και τη μεταφέρει στο σπίτι τους, όπου και τη στραγγαλίζει, πριν πετάξει τη σορό της από τον τέταρτο όροφο.

Ο 32χρονος πανεπιστημιακός καθάρισε κατόπιν τα ίχνη του αίματος στον ανελκυστήρα, όπως αποκάλυψε η εισαγγελέας στην προκαταρκτική εξέταση του συζύγου, που περιμένει τώρα τη δίκη του.

Ο καθηγητής βιολογίας ανέσυρε μετά τη σορό της 29χρονης δικηγόρου και την ανέβασε στο σπίτι τους, όπου την εντόπισε η αστυνομία στις 22 Ιουλίου. Η ιατροδικαστική έκθεση μίλησε ξεκάθαρα για στραγγαλισμό που έλαβε χώρα στο σπίτι, πριν πεταχτεί το πτώμα από το μπαλκόνι.

«Υποπτευόμαστε ότι πριν τη σκοτώσει, ο Luis υπέβαλλε τη σύζυγό του σε μια παρατεταμένη περίοδο βίαιης σωματικής κακοποίησης», σημείωσε η εισαγγελέας, «δεν ήταν αυτοκτονία, ήταν ανθρωποκτονία. Ο δράστης προσπάθησε μετά να διαφύγει με το αυτοκίνητό του».

Την αστυνομία κάλεσαν οι γείτονες που άκουγαν τις απεγνωσμένες κραυγές της. Τον συνέβαλαν 200 χιλιόμετρα μακριά, όταν τράκαρε με το αμάξι του και είπε πως ήταν αποτροπιασμένος από «την αυτοκτονία της συζύγου μου» για να παραμείνει στο σπίτι.

Η υπόθεση συγκλονίζει την κοινή γνώμη της Βραζιλίας, όπου έχει ήδη ανοίξει ο δημόσιος διάλογος για την ενδοοικογενειακή βία, καθώς 1.133 γυναίκες δολοφονήθηκαν το 2017 από τους συζύγους τους.

Οι εικόνες είναι σκληρές. Όπως είπε μάλιστα χαρακτηριστικά η εισαγγελέας, υπάρχουν και άλλα 15 λεπτά βασανιστηρίων που έλαβαν χώρα μέσα στο σπίτι και δεν καταγράφηκαν στο κλειστό κύκλωμα…