Αξέχαστη θα μείνει η Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου σε έναν ηλικιωμένο Βρετανό μετά από όσα έπαθε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιγραμματικά: έπεσε από το ποδήλατο, δεν πρόλαβε να παίξει τους αγαπημένους τους αριθμούς στο λόττο που κέρδισαν 11.000 ευρώ και άρπαξε φωτιά το σπίτι του. Προφανώς αποτελεί τον ορισμό του γκαντέμη…

Ο 78χρονος Μπάρι Έντερμπι από το Γκρίμσμπι πήγαινε βόλτα με το ποδήλατό του όταν έπεσε κάτω για να αποφύγει ένα αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο πόδι.

Ο τραυματισμός δεν ήταν πολύ σοβαρός ώστε να χρήζει ιατρικής περίθαλψης, αλλά ο πόνος δεν του επέτρεπε να οδηγήσει σβέλτα το ποδήλατό του.

Έτσι έφτασε καθυστερημένα στο πρακτορείο και για 15 λεπτά δεν πρόλαβε την κλήρωση λόττο των 8μμ. Παίζει πάντα συγκεκριμένα νούμερα, αλλά αυτή τη φορά δεν πρόλαβε να καταθέσει το δελτίο του. Και ήταν τόσο άτυχος που τα νούμερα που πάντα επιλέγει, βγήκαν! Υπό διαφορετικές συνθήκες θα είχε κερδίσει 11.000 ευρώ, αλλά τώρα έμεινε με άδεια χέρια.

Εκνευρισμένος και απογοητευμένος επισκέφθηκε ένα μπαρ για να πιει ένα ποτό παρότι δεν συνηθίζει να πίνει και εν συνεχεία επέστρεψε στο σπίτι του.

Εκεί τον περίμενε μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη.

«Όταν γύρισα σπίτι πείνασα και έβαλα να τηγανίσω πατάτες και μπριζόλα. Όμως με πήρε ο ύπνος. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι τον συναγερμό καπνού να έχει ενεργοποιηθεί», δήλωσε στην εφημερίδα Grimsby Telegraph για να προσθέσει: «Έριξα νερό στο τηγάνι αλλά τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα».

Το αποτέλεσμα ήταν οι φλόγες να φουντώσουν και η κουζίνα να υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Ευτυχώς οι γείτονες που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί ενημέρωσαν άμεσα την πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο και κατέσβησε τη φωτιά.

Τώρα ο ηλικιωμένος συνταξιούχος έχει βοήθεια από την οικογένειά του και από την τοπική κοινότητα μέχρι να μπορέσει να ορθοποδήσει.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής τόνισε: «Το να βάζεις νερό σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι δεν είναι σωστό. Ο ένοικος στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τραυματίστηκε και αυτό είναι που μετράει, αλλά η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο σοβαρή».