Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στη Μανάγκουα, όπως γνωστοποίησε η Αστυνομία στη Νικαράγουα, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των νεκρών από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, πριν από σχεδόν δύο μήνες, αυξήθηκε σε τουλάχιστον 178, κατά εκτιμήσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Έξι από τα θύματα ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας, το σπίτι της οποίας δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους που πέταξαν στο εσωτερικό του ένα κοκτέιλ μολότοφ. Δύο άλλοι άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση καθώς προσπαθούσαν να απομακρύνουν ένα αυτοσχέδιο οδόφραγμα σε δρόμο, ανέφερε η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πυρά τουφεκιών εφόδου ακούγονταν από περιοχές όπου έχουν στηθεί οδοφράγματα κοντά στο πολυτεχνείο της πρωτεύουσας, σύμφωνα με έναν ρεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Το πολυτεχνείο στην πρωτεύουσα μετατράπηκε στο επίκεντρο των διαδηλώσεων από τα μέσα του Απριλίου.

Το ξέσπασμα της βίας σημειώθηκε μόλις μερικές ώρες αφότου ο πρόεδρος της χώρας, Ντανιέλ Ορτέγα, αλλά και ηγέτες της αντιπολίτευσης συμφώνησαν στον διάλογο, στον οποίο μεσολαβεί η ρωμαιοκαθολική εκκλησία, να τερματιστούν οι συγκρούσεις, να απομακρυνθούν τα οδοφράγματα και να επιτραπεί να διεξαχθεί έρευνα από ξένους, ανεξάρτητους ειδικούς για τα βίαια επεισόδια στη χώρα, τα εκτενέστερα και πιο πολυαίμακτα μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου το 1990.

Εν μέσω της βίας, τα δύο μέρη συνέχιζαν τις συνομιλίες για να εξετάσουν το αίτημα της καθολικής εκκλησίας να επισπευστούν οι εκλογές και να τεθούν σε εφαρμογή πολιτικές μεταρρυθμίσεις.