Βρέθηκε γυναίκα με «υπεράνθρωπη» όραση

Πρόκειται για την σπάνια περίπτωση της τετραχρωματοψίας


ΚΟΣΜΟΣ
0:49
20/06/2012
Βρέθηκε γυναίκα με «υπεράνθρωπη» όραση
6
loading

Η καθηγήτρια Gabriele Jordan, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Νευροεπιστημών, έχει περάσει τα τελευταία 20 χρόνια αναζητώντας για κάποιον με υπεράνθρωπη όραση και τελικά τον βρήκε στο πρόσωπο μιας γυναίκας αγνώστου ταυτότητας, η οποία μπορεί να δει 99 εκατομμύρια περισσότερα χρώματα από έναν μέσο άνθρωπο.

Το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται τρία χρώματα, το κόκκινο, το πράσινο, το μπλε και την ένταση του φωτός στο ορατό φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Ανθρώπινες παθήσεις που σχετίζονται με την αντίληψη των χρωμάτων είναι η δυσχρωματοψία, η μερική αχρωματοψία και η ολική αχρωματοψία. Στη περίπτωση της δυσχρωματοψίας, γίνεται σύγχυση μεταξύ βασικών χρωμάτων και παραγώγων τους, ενώ η αχρωματοψία σημαίνει τη μη αντίληψη ενός εκ των τριών χρωμάτων.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Discover», η καθηγήτρια Jordan και η ερευνητική της ομάδα βρήκε αρκετά άτομα με τετραχρωματική όραση, αλλά μόνο μία γυναίκα πέρασε με επιτυχία τα τεστ της έρευνας.

«Γνωρίζαμε ότι υπάρχει η τετραχρωματοψία, αλλά δεν το είχαμε επιβεβαιώσει επιστημονικά. Η συγκεκριμένη γυναίκα μπορεί να δει 99 εκατομμύρια χρώματα περισσότερα από έναν μέσο άνθρωπο και σε πολύ μεγαλύτερο βάθος. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό», δήλωσε η ερευνήτρια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Duke

  Η οπτική έκδοση του ήρωα του βιβλίου "Πέρφιουμ"

 2. avatar paulman1980

  H Μιραράκη είναι η κύρια?

 3. avatar Traianus

  Μάτια HD ...

 4. avatar just me

  το πράσινο δεν είναι βασικό χρώμα.το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβανετε το μπλε ,κόκκινο κ κίτρινο αν δεν κάνω λάθος.το πράσινο είναι συνδυασμός μπλε κ κίτρινου .......

 5. avatar Γιώργος 272

  λυπάμαι όσους πάνε για ψώνια μαζί της ..... 😉

 6. avatar kid

  ωραια που τα ειδε αλλα τα ονοματισε κιολας ....μπορντωροδοκοκκινο...κλπκλπ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει