Οι φωτογραφίες της έκαναν το γύρο του κόσμου καθώς τερμάτιζε έπειτα από 16 ημέρες αδιάκοπου αγώνα το Μαραθώνιο του Λονδίνου χρησιμοποιώντας… βιονικά πόδια. Η Claire Lomas που είναι παράλυτη από τη μέση και κάτω έβαλε ήδη τον επόμενο στόχο της: να διανύσει με ποδήλατο την απόσταση από το Λονδίνο έως το Παρίσι!

Η 31χρονη θα χρησιμοποιήσει ένα ειδικό ποδήλατο που χρησιμοποιεί ηλεκτρικούς αισθητήρες για να ενεργοποιήσει τους μύες της κι έτσι να κάνει πετάλι.

Η Lomas έμεινε παράλυτη έπειτα από ένα ατύχημα στην ιππασία και για ακόμα μία φορά θα έχει δίπλα της στο εγχείρημά της αυτό τον σύζυγό της Dan.

«Θα είναι πολύ σκληρή δουλειά αλλά θα είναι κάτι πολύ διαφορετικό από το μαραθώνιο καθώς εκεί δεν χρειαζόταν να έχω τόσο καλή φυσική κατάσταση επειδή ο ρυθμός ήταν χαμηλός», δήλωσε η ίδια στη Sunday Telegraph.

Η 31χρονη «έτρεξε» χρησιμοποιώντας ρομποτικούς μηχανισμούς που ενεργοποιούσαν τους μύες στα πόδια της ώστε να προχωρά. Της πήρε 16 ημέρες αλλά δεν παραιτήθηκε πριν φτάσει στη γραμμή του τερματισμού.

Πολλοί ήταν εκείνοι που αντέδρασαν έντονα όταν οι διοργανωτές δεν της απένειμαν μετάλλιο επειδή δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα μέσα σε 24 ώρες. Για το λόγο αυτό 14 άλλοι δρομείς της δώρισαν τα δικά τους μετάλλια.

Η Lomas συγκινήθηκε τόσο από την υποστήριξη του κόσμου στις προσπάθειές της που αποφάσισε να ψάξει τον επόμενο στόχο για να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Τα πόδια της θα είναι δεμένα στο ειδικό ποδήλατο Functional Electrical Stimulation Bike, το οποίο στην πραγματικότητα είναι τρίκυκλο και φέρει ηλεκτρόδια που θα προσαρτηθούν στους μηρούς της.

Υπολογιστής που θα ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού θα ελέγχει τους μύες στα πόδια της αναγκάζοντάς τους να κινούνται έτσι ώστε να κάνει πετάλι.

Δείτε τις φωτογραφίες