Η συνάντηση που είχαν πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης γέννησαν ελπίδες για σταδιακή εξομάλυνση της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο. Για πολλούς, η συνάντηση είχε ιδιαίτερο συναισθηματικό φορτίο, καθώς ήλπιζαν η αποκλιμάκωση στις σχέσεις των δύο χωρών να οδηγήσει σε κάποια θετική έκβαση κι ένα πολύ ανθρώπινο και πολύ ακανθώδες θέμα μεταξύ τους: αυτό της επανένωσης οικογενειών, που χωρίστηκαν στον πόλεμο της Κορέας.

Στη διάρκεια συνάντησης υψηλού επιπέδου που είχαν σήμερα οι δύο χώρες συμφώνησαν να γίνουν συνομιλίες αργότερα μέσα στον μήνα για στρατιωτικά θέματα και επανασυνδέσεις οικογενειών. Οι στρατιωτικές συνομιλίες θα διεξαχθούν στις 14 Ιουνίου στη βόρεια πλευρά του συνοριακού χωριού Πανμουντζόμ, στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, που κόβει τη χερσόνησο στα δυο.

Οι συνομιλίες για την επανένωση των οικογενειών που είχαν χωριστεί από τον πόλεμο του 1950-53 ο οποίος έληξε με εκεχειρία, χωρίς να υπογραφεί συνθήκη ειρήνης, θα διεξαχθούν στις 22 Ιουνίου στο θέρετρο Όρος Κουμγκάνγκ βόρεια των συνόρων.

Η φωτογραφία είναι από συνάντηση οικογενειών το 2015.