Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι χάρηκε που ο πρώην πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύονταν, του ευχήθηκε υγεία και τόνισε ότι αν χρησιμοποιούνταν στρατιωτικής διαβάθμισης νευροτοξικός παράγοντας ο Σκριπάλ δεν θα ζούσε.

«Ναι, σήμερα άκουσα κι εγώ από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι (ο Σκριπάλ) πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ο Θεός να του δίνει υγεία , χαιρόμαστε πράγματι» δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Ο πρόεδρος επεσήμανε ότι η Ρωσία έχει προτείνει επανειλημμένως στη Βρετανία να συμβάλλει στην έρευνα της υπόθεσης Σκριπάλ, αλλά δεν έχει πάρει καμία απάντηση προς το παρόν, τονίζοντας πώς αυτή η πρόταση παραμένει σε ισχύ.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι ο πρώην κατάσκοπός Σεργκέι Σκριπάλ θα είχε πεθάνει αν έχει δεχθεί επίθεση με στρατιωτικής διαβάθμισης νευροτοξικό παράγοντα.

Σύμφωνα με την εκδοχή της βρετανικής πλευράς, ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια Σκριπάλ, δηλητηριάσθηκαν στο Σάλσμπερι στις 4 Μαρτίου με νευροτοξικό παράγοντα. Αρχικά βρετανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι η κατάσταση των Σκριπάλ είναι κρίσιμη και οι πιθανότητες να επιζήσουν ελάχιστες.

Ωστόσο στη συνέχεια η κατάσταση τους άρχισε να βελτιώνεται αισθητά. Στις 10 Απριλίου η Γιούλια Σκριπάλ πήρε εξιτήριο ενώ στις 18 Μαΐου το νοσοκομείο του Σάλσμπερι ανακοίνωσε ότι πήρε εξιτήριο και ο Σεργκέι Σκριπάλ.

Το Λονδίνο ισχυρίζεται ότι η ουσία που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των Σκριπάλ παρασκευάστηκε στη Ρωσία και γι αυτόν τον λόγο θεωρεί ότι η Μόσχα ευθύνεται για την επίθεση αυτή. Η ρωσική πλευρά αρνείται κατηγορηματικά τα όσα της αποδίδουν σε σχέση με την υπόθεση Σκριπάλ.