Ποια είναι άραγε η ιδανική απάντηση στις καταγγελίες κάποιου που δεν τον ενοχλεί αυτό που κάνεις, αλλά αυτό που είσαι;

Η ιστορία μας περιλαμβάνει μια λευκή γυναίκα, η οποία ενοχλήθηκε από το μπάρμπεκιου των μαύρων γειτόνων της και κάλεσε την αστυνομία. Αυτό που δεν πίστευε είναι η συνέχεια, όταν η μαύρη παροικία εξέλιξε το πράγμα σε μαζικότατο πάρτι!

Η αφρο-αμερικανική κοινότητα του Όκλαντ της Καλιφόρνια μαζεύτηκε σε ένα πάρκο για να ψήσει, να τραγουδήσει και να χορέψει, ως απάντηση στις καταγγελίες της γυναίκας που κάλεσε εντελώς αναίτια την αστυνομία. Παρά το γεγονός ότι στο πάρκο επιτρέπεται το ψήσιμο, απαγορεύεται το κάρβουνο, κι αυτό είπε πως την ενόχλησε.

Δεκαπέντε μέρες μετά, η αφρο-αμερικανική κοινότητα της πόλης μαζεύτηκε στο πάρκο για να ψήσει με κάρβουνο και να διασκεδάσει, εκεί που η λευκή παρενόχλησε την οικογένεια των μαύρων στις 25 Απριλίου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο τμήμα και πέρασαν από ανάκριση μιας ώρας. Επειδή έψηναν σε χώρο που επιτρέπεται το ψήσιμο.

«Σε ευχαριστούμε για το μίσος», είπαν τα μέλη της αφρο-αμερικανικής κοινότητας, ενώ κάποιος άλλος σχολίασε: «η αστυνομία δεν είναι ιδιωτική ασφάλεια για κάθε λευκό που προσβάλλεται από την παρουσία μαύρων ανθρώπων σε δημόσιους χώρους»…