Την επιτακτική ανάγκη να παρεμποδιστεί η εκπόνηση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν τόνισε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ, επισημαίνοντας ότι πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα «πριν να είναι αργά».

«Δεν είναι δυνατόν να κοιμόμαστε ήσυχοι, ενώ οι Ιρανοί συνεχίζουν να προάγουν το πρόγραμμά τους. Πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή πριν είναι πλέον αδύνατο να υπάρξει δράση», τόνισε σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Τελ-Αβίβ.
Ο υπουργός Άμυνας υπογράμμισε εκ νέου ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» υποδηλώνοντας μια πιθανή ισραηλινή επίθεση κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, ο Μπαράκ επανέλαβε ότι υπάρχουν «διαφορές στην προσέγγιση του θέματος αυτού. Η δική μας κλίμακα χρόνου είναι διαφορετική» σε σχέση με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. «Η αμερικανική κυβέρνηση ξέρει ότι τελικά το Ισραήλ είναι το μόνο υπεύθυνο για την ασφάλεια του κράτους του».

«Κανείς στον κόσμο δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι το Ισραήλ, αντίθετα με άλλες χώρες, δεν μπορεί να επιτρέψει να αγνοηθεί αυτή η (ιρανική) πρόκληση».

Χθες Τρίτη ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε την ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και η Γερμανία) ότι περιόρισε τα αιτήματά της ζητώντας την περασμένη εβδομάδα κατά τη συνάντηση της Βαγδάτης, από το Ιράν να μην εμπλουτίζει πλέον ουράνιο σε ποσοστό πάνω από 5% και να μεταφέρει στο εξωτερικό τα αποθέματά του των σχεδόν 100 κιλών εμπλουτισμένου κατά 20% ουρανίου.