Οι μισοί πλούσιοι του κόσμου αναμένεται να φτάσουν τα 100!

Τι κάνουν για να χρηματοδοτήσουν τη μακροημέρευσή τους


ΚΟΣΜΟΣ
17:17
19/04/2018
Οι μισοί πλούσιοι του κόσμου αναμένεται να φτάσουν τα 100!
5
loading

Περισσότεροι από τους μισούς πλούσιους επενδυτές σε όλον τον κόσμο εκτιμάται ότι θα φθάσουν την ηλικία των 100 ετών, με σχεδόν δύο στους τρεις να σχεδιάζουν να εργαστούν για περισσότερα χρόνια προκειμένου να είναι πραγματικά άνετη η συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η UBS Investor Watch, που αποτυπώνει τις απόψεις περισσότερων από 5.000 ατόμων με περιουσία τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια, έδειξε ότι 9 στους 10 προσαρμόζουν τις καταναλωτικές τους συνήθειες και προχωρούν σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις για να χρηματοδοτήσουν την μακροημέρευσή τους.

Ωστόσο, περίπου ένας στους τέσσερις συμμετέχοντες, που προέρχονται από στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, δήλωσαν ότι δεν προχωρούν σε τέτοιες οικονομικές αλλαγές, γεγονός που υπογραμμίζει το έλλειμμα που υπάρχει σε ό,τι αφορά τον συνταξιοδοτικό σχεδιασμό σε δύο από τις σημαντικότερες οικονομίες στον κόσμο, καθώς αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής, ιδιαίτερα μεταξύ των πλουσίων.

«Η ιδέα του να ζήσει κάποιος μέχρι τα 100 ίσως φαινόταν παράλογη μέχρι πρόσφατα. Τώρα, τείνει να γίνει κοινός τόπος», δήλωσε ο Νικ Τάκερ, επικεφαλής του βρετανικού τμήματος της UBS Wealth Management.

Ο Τάκερ δήλωσε ότι αυτοί που φιλοδοξούν να περάσουν τα 100 χρειάζονται να σχεδιάσουν για μια συνταξιοδότηση διάρκειας 30 ή 40 ετών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποκτούν και να προστατεύουν τον πλούτο τους σε όλες τις φάσεις της αγοράς και να αποφασίσουν πώς θα μοιράσουν τα χρήματά τους πιο αποτελεσματικά στους κληρονόμους τους.

Η προοπτική να ζήσουν περισσότερο και να κληροδοτήσουν μικρότερη περιουσία στους απογόνους τους ανησυχεί το 35% των συμμετεχόντων, σύμφωνα με τη UBS, ενώ το 62% δήλωσε ότι σχεδιάζουν να παραχωρήσουν μεγαλύτερο κομμάτι της περιουσίας τους ενώ βρίσκονται ακόμα εν ζωή.

«Μέχρι να πεθάνουν, τα παιδιά τους πιθανόν να είναι 40, 50 ή 60 ετών. Ο πλούτος ίσως να μην είναι το ίδιο χρήσιμος σε αυτή τη φάση όσο όταν ήταν νεότεροι. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που βλέπουμε περιουσίες να μοιράζονται νωρίτερα, ή να δίδονται στα εγγόνια και όχι στα παιδιά», δήλωσε ο Τάκερ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Ροζ Φλαμίνγκο

  Όσα και να έχουν όσο και να φτάσουν ..ίδια κατάληξη θα έχουν..!

 2. avatar Ellraiser

  Τι ειναι αυτο ανεγκδοτο ?!?!?!?
  θα εχω 10-20 δισ. για πλακα και θα περιμενω τον προγραμματισμο της συνταξης μου?
  Μηπως πρεπει να κανω και καμμια πορεια αν παρω μειωμενη?

 3. avatar Τι να πω;

  τα σάβανα δεν εχουν τσέπες οτι λαι να κάνουν...

 4. avatar Μστ

  Δε φτάνει που οι πλούσιοι κλέβουν από τους φτωχούς...άμα ξεπερνάνε τα 100, θα καταστρέψουν το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό των φτωχών.!!!

 5. avatar ppbill

  Και στα 100 και στα 120 να φτάσουν, πάλι ο θάνατος είναι εκεί και περιμένει.
  Αν όμως πίσω από την κουρτίνα του θανάτου υπάρχει αιώνια συνέχεια και ζωή, τι είδους επένδυση θα έχουν κάνει για εκεί?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει