Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα να μπει ένα «τέλος» στις κατηγορίες που διατυπώνονται κατά της Μόσχας για την υπόθεση Σκριπάλ στη σύνοδο του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Όταν ρωτήθηκε, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, ο Πούτιν δήλωσε «έκπληκτος» από τον ρυθμό της αντιρωσικής εκστρατείας.

Αναφερόμενος στη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας στο Σάλσμπερι της Βρετανίας πριν από έναν μήνα, υποστήριξε ότι υπάρχουν περίπου 20 χώρες σε όλον τον κόσμο όπου είναι δυνατόν να παρασκευαστούν νευροπαραλυτικές ουσίες. Σημείωσε επίσης ότι ο επικεφαλής του Πόρτον Ντάουν, του ερευνητικού εργαστηρίου του βρετανικού στρατού, δήλωσε ότι δεν είναι θέση να αποδείξει το πού παρασκευάστηκε ο χημικός παράγοντας με τον οποίο δηλητηριάστηκε ο Σκριπάλ.

Όπως αναφερει το ΑΠΕ, ο Πούτιν επανέλαβε επίσης ότι η Ρωσία θέλει να συμμετάσχει στην έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Όπως είπε, ελπίζει ότι στην αυριανή σύνοδο του ΟΑΧΟ θα μπει ένα «οριστικό τέλος» στην έρευνα για τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ. «Προκαλεί κατάπληξη, η ταχύτητα με την οποία εξαπολύθηκε η αντιρωσική εκστρατεία. Αύριο, συγκαλούμε μια σύνοδο του ΟΑΧΟ για να εξετάσουμε την κατάσταση αυτή με τον πιο λεπτομερή τρόπο (…) Ελπίζω ότι αυτό θα επιτρέψει να μπει ένα τέλος».

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχολιάζοντας τις κατηγορίες της Βρετανίας κατά της Ρωσίας, είπε ότι «η βρετανική θεωρία δεν θα επιβεβαιωθεί σε καμία περίπτωση».

Είναι αδύνατον να αποδειχτεί η ανάμιξη της Μόσχας στη δηλητηρίαση του Σκριπάλ και η πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από τη Μόσχα, είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ. Πρόσθεσε ότι αρχίζει να επιβεβαιώνεται ότι οι κατηγορίες σε βάρος της Ρωσίας είναι αβάσιμες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.