Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τέσσερις αστυνομικοί για την αποτυχημένη επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων στις Φιλιππίνες, στην οποία έχασαν εννέα άνθρωποι τη ζωή τους, ανάμεσά τους και τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ.

Την ίδια ώρα Φιλιππινέζες οικιακές βοηθοί που εργάζονταν στο Χονγκ Κονγκ απολύονται καθώς οι εργοδότες τους είναι οργισμένοι, σύμφωνα με δημοσίευμα, από τη δραματική εξέλιξη της υπόθεσης.

Οι τέσσερις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας για την τραγική υπόθεση.

Από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε από τις αρχές των Φιλιππίνων προέκυψε ότι οι πέντε τουρίστες κατέληξαν από τραύματα που προκλήθηκαν από σφαίρες, αλλά δεν διευκρίνισε αν οι σφαίρες προήλθαν από όπλο της αστυνομίας ή του δράστη.

Σήμερα οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια και γραφεία των Φιλιππίνων σε ένδειξη πένθους για τους οκτώ νεκρούς στη Μανίλα. Ο πρόεδρος Μπενίνιο Ακίνο κήρυξε τη σημερινή ημέρα εθνικού πένθους ενώ διατάχθηκε και η διεξαγωγή έρευνας για την αποτυχία της επιχείρησης απελευθέρωσης των ομήρων.

Σήμερα επιστρέφουν στο Χονγκ Κονγκ οι επιζήσαντες της ομηρείας και οι σοροί των ομήρων, ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για πιθανά αντίποινα κατά των χιλιάδων Φιλιππινέζων που εργάζονται εκεί.

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τις Φιλιππινέζες οικιακές βοηθούς δήλωσαν σήμερα στην κινεζική εφημερίδα Morning Post ότι έχουν λάβει καταγγελίες από οικιακές βοηθούς οι οποίες απολύθηκαν από τον εργοδότη τους εξαιτίας της κρίσης με τους ομήρους