Τα 18α γενέθλια μιας κοπέλας από το Κεμπέκ του Καναδά σίγουρα θα της μείνουν αξέχαστα για όλη της τη ζωή καθώς σκέφτηκε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό της, αγοράζοντας το πρώτο λαχείο της ζωής της.

Όπως αποδείχθηκε, η μικρή είχε τύχη βουνό καθώς αυτός ο πρώτος της λαχνός κέρδισε, εξασφαλίζοντάς της 1.000 δολάρια τη βδομάδα για όλη την υπόλοιπη ζωή της!

Όπως αναφέρει το Associated Press, η Σαρλί Λαγκάρντ ήθελε να γιορτάσει με εντυπωσιακό τρόπο την ενηλικίωσή της κι η Θεά Τύχη δεν της χάλασε χατίρι. Αγόρασε το λαχείο της μαζί με ένα μπουκάλι σαμπάνια, και μετά από λίγα λεπτά έκπληκτη διαπίστωσε ότι μόλις είχε κερδίσει το ποσό των 780.000 δολαρίων. Είχε δύο επιλογές ή να τα πάρει όλα μαζί εφάπαξ ή να λαμβάνει 1.000 δολάρια εβδομαδιαίως εφ’ όρου ζωής.

Και εδώ ήρθε η κρίσιμη απόφαση της κοπέλας καθώς αφού συμβουλεύτηκε τον οικονομικό σύμβουλο της οικογένειας επέλεξε την δεύτερη επιλογή και την εβδομαδιαία καταβολή ενός φιξ ποσού για όλης της ζωή.

Σύμφωνα με το cnbc.com η ίδια σχολίασε ότι αυτή ήταν η πιο σωστή επιλογή καθώς ήθελε την οικονομική ασφάλεια για όλη της την ζωή μιας και δεν μπορούσε να είναι σίγουρη για τις οικονομικές συνθήκες στο μέλλον αλλά και τις ίδιες τις αποφάσεις της.

«Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή των τυχερών καθώς αν έχουν όλο το ποσό μαζί αυξάνονται οι πιθανότητες να κάνουν μία λάθος επιλογή επένδυσης και σε λίγα χρόνια μένουν απένταροι», αναφέρει ο Νικ Χολμαν οικονομολόγος στο Μπετερμαν.

«Πολλοί από τους τυχερούς που επιλέγουν να πάρουν τα λεφτά μονομιάς χωρίζουν ή παθαίνουν κατάθλιψη μετά από λίγα χρόνια», λέει δημοσιογράφος του CNBC, και συνεχίζει «χάνουν επαφή με την οικογένειά τους μιας και όλοι τους ζητούν ένα μερίδιο από τα κέρδη».