Το να μεγαλώνει κανείς έχει πολλές και διάφορες επιπτώσεις στη ζωή του και μια από αυτές είναι το πόσο ακριβότερα γίνονται όλα με μερικά παραπανίσια χρονάκια στην πλάτη σου.

Σύμφωνα μάλιστα με τη βρετανική εταιρία χρηματοπιστωτικών ελέγχων CreditScore, το 31ο έτος της ηλικίας μας είναι αυτό που θα ξοδέψουμε τα περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά του βίου μας.

Πρόκειται για χρονιά-ορόσημο, μας λέει η μελέτη, στην οποία θα πάρουμε σημαντικές αποφάσεις που θα μας βάλουν σε έναν καλό δρόμο ή θα ξεστρατίσουμε ολότελα. Η CreditScore θεωρεί πως στα 31 του κάνει κάποιος την πληθώρα των «σωστών» αγορών ή θέτει τις βάσεις τους τουλάχιστον, κάνοντας κάτι για να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι, να παντρευτεί ενδεχομένως, τέτοια πράγματα.

shutterstock366750500

Η έρευνα μελέτησε τις καταναλωτικές συνήθειες 3.000 ανθρώπων και βρήκε πως το 27% αυτών παντρεύτηκαν στο 31ο έτος τους, με τον εν λόγω γάμο να είναι το σημαντικότερό έξοδό τους. Ένας γάμος θα φέρει νέες ανάγκες, όπως μεγαλύτερο σπίτι, το δεύτερο μεγαλύτερο έξοδο της μελέτης (σε ετήσια βάση πάντα), καθώς για το 1/4 των ανθρώπων που αναλύθηκαν η αγορά σπιτιού παρέμενε το μεγαλύτερο έξοδο της ζωής τους.

Αλλά και το παιδί που φέρνει ο γάμος στις βαλίτσες του ήταν το μεγαλύτερο έξοδο για ένα καλό 25%, εκεί που ένα τελικό 14% ξόδεψε τα περισσότερα στο… ταξίδι του μέλιτος! Η CreditScore έχει όμως και νούμερο για το πόσα θα χρειαστείς στο 31ο έτος της ηλικίας σου, αρχίστε λοιπόν την αποταμίευση οι νεότεροι: 48.500 ευρώ (43.000 λίρες) για να βγει η χρονιά…