Η γυναίκα που βρέθηκε δίπλα στον Ρώσο πρώην διπλό κατάσκοπο Σεργκέι Σκριπάλ, που εντοπίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε παγκάκι στην πόλη Σάλισμπερι της Βρετανίας, είναι η κόρη του, όπως αποκαλύφθηκε πριν λίγο, σύμφωνα με το BBC.

Η 30χρονη Γιούλια Σκριπάλ, και ο 66χρονος πατέρας της, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ η βρετανική αστυνομία προσπαθεί να ανακαλύψει ποια «άγνωστη ουσία» στην οποία εκτέθηκαν, τους έβλαψε.

Η Ρωσία λέει πως δεν έχει πληροφορίες για το πώς συνέβη το περιστατικό και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία στην αστυνομική έρευνα, αν χρειαστεί.

Ο πρώην πράκτορας είχε βρει καταφύγιο στη Βρετανία από το 2010. Η γυναίκα του, ο γιος του και ο μεγαλύτερος αδελφός του έφυγαν από τη ζωή την τελευταία διετία.

Η αστυνομία εξετάζει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, που δείχνει έναν άνδρα και μία γυναίκα να περπατούν προς το σημείο όπου εντοπίστηκαν ο Σκριπάλ και η κόρη του.

Στις έρευνες σχετικά με το τι προκάλεσε την ασθένεια του Ρώσου, πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ συμμετέχει η αντιτρομοκρατική μονάδα της βρετανικής αστυνομίας.