Αντιμέτωπος με τουλάχιστον σαράντα χρόνια φυλακής είναι ένας άνδρας από την Ουάσιγκτον, ο οποίος ομολόγησε τον βιασμό και τον φόνο ενός 6χρονου κοριτσιού.

Ο 21χρονος Γκάμπριελ Γκαέτα παραδέχθηκε την ενοχή του για τον φόνο και τον βιασμό της άτυχης 6χρονης Τζενίζ Ράιτ. Το περιστατικό είχε συμβεί το 2014, όταν ο Γκαέτα ήταν 17 ετών, κι έτσι δικάστηκε ως ενήλικος.

Οι αρχές τον συνέλαβαν τον Αύγουστο του 2014, αλλά τον Φεβρουάριο πέρσι κρίθηκε μη ικανός να δικαστεί. Εισήχθη σε ψυχιατρικό νοσοκομείο ώστε να ανακτήσει την ψυχολογική κατάσταση που απαιτείται για να οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Στελέχη του FBI με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά είχαν εντοπίσει το άψυχο σώμα του άτυχου κοριτσιού καλυμμένο με ξύλινες παλέτες και βυθισμένο μέσα στη λάσπη, σε δάσος κοντά στο σπίτι του.

Οι αρχές, σύμφωνα με το CBS, συνέδεσαν στοιχεία που βρέθηκαν κοντά στη σορό της 6χρονης με το DNA του Γκαέτα, που είχε λευκό ποινικό μητρώο. Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν ματωμένα τα ρούχα του και μία πετσέτα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η Τζενίζ Ράιτ δέχθηκε ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι, στραγγαλίστηκε και βιάστηκε. Ο πατέρας της περιέγραψε τον Γκαέτα ως στενό φίλο της οικογένειας.

Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί στις 21 Μαΐου.