Έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Τζος της κεντρικής Νιγηρίας αργά χθες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και έναν εκπρόσωπο των υπηρεσιών αρωγής, μερικές ώρες αφότου έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου 200 χλμ. βορειοδυτικά στην Καντούνα, είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 20 άνθρωποι.

Εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Νιγηρίας (national emergency management agency, NEMA) επιβεβαιώσε την έκρηξη, ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών. Η Τζος βρίσκεται στη νοητή γραμμή που χωρίζει το μουσουλμανικό βορρά από το χριστιανικό νότο της Νιγηρίας και στην περιοχή ξεσπούν συχνά θρησκευτικές και εθνοτικές συγκρούσεις.

Νωρίτερα χθες έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στην Καντούνα μόλις αστυνομικοί σταμάτησαν ένα όχημα που προσπαθούσε να προσεγγίσει μια εκκλησία. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι είναι γνωστό ότι έχασαν τη ζωή τους, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ως τώρα την ευθύνη για την επίθεση στην Καντούνα, αλλά το γεγονός ότι στόχος ήταν ένας χριστιανικός τόπος λατρείας μοιάζει να καταδεικνύει ότι πρόκειται για ενέργεια των ισλαμιστών εξτρεμιστών της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, που είχαν προβεί σε μια σειρά αιματηρών επιθέσεων την ημέρα των Χριστουγέννων.