Κενυάτης δικηγόρος, που ήταν παρών στη «συμβολική ορκωμοσία» του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίγκα, συνελήφθη σήμερα, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο την αντιπολίτευση.

Ο Μιγκούνα Μιγκούνα συνελήφθη στο σπίτι του στο Ναϊρόμπι και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Σύμμαχος του Οντίγκα, ο Μιγκούνα αυτοαποκαλείται ηγέτης του Εθνικού Κινήματος Αντίστασης της αντιπολίτευσης, που η κυβέρνηση χαρακτήρισε αυτή την εβδομάδα εγκληματική οργάνωση.

Την Τρίτη, στάθηκε στο πλάι του Οντίγκα στην «ορκωμοσία του», την οποία η κυβέρνηση χαρακτήρισε «παράνομη».

Την Τετάρτη συνελήφθη βουλευτής της αντιπολίτευσης, ο οποίος εκφώνησε τον «όρκο» του Οντίγκα. Χθες αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Μέχρι σήμερα το πρωί, όπως μεταδίδει το Reuters, παρέμενε το «μαύρο» σε τρεις ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που μετέδωσαν την ορκωμοσία του Οντίγκα, κάτι που επέβαλε η κυβέρνηση της Κένυας παρά την απόφαση του δικαστηρίου που ζήτησε να ξαναεκπέμψουν κανονικά. Σύμφωνα πάντως με πηγή του πρακτορείου, αυτό οφείλεται στο ότι, λόγω καθυστέρησης, δεν διαβιβάστηκε έγκαιρα η δικαστική απόφαση στους αρμοδίους της κυβέρνησης.