Νέο πρόσωπο, νέα ζωή…

Φωτογραφίες του Richard Lee Norris πριν και μετά τη μεταμόσχευση


ΚΟΣΜΟΣ
13:38
28/03/2012
Νέο πρόσωπο, νέα ζωή...
2
loading

Επί δεκαπέντε χρόνια φορούσε μάσκα και ζούσε απομονωμένος ο 37χρονος Richard Lee Norris από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Το πρόσωπό του είχε παραμορφωθεί φρικτά έπειτα από ένα ατύχημα και για να μπορέσει να ζήσει και πάλι μία φυσιολογική ζωή χρειάστηκε νέο πρόσωπο, δόντια και σαγόνι. Η επέμβαση είναι η πιο ακριβή μεταμόσχευση προσώπου που έχει γίνει ποτέ.

Ο Richard αναρρώνει καλά μετά την επέμβαση, αρχίζει να νιώθει το πρόσωπό του και ήδη έπλυνε τα δόντια του και ξυρίστηκε! Άρχισε επίσης να έχει και πάλι την αίσθηση της όσφρησης, την οποία είχε χάσει.

Ο Norris επελέγη μεταξύ πέντε υποψηφίων για τη μεταμόσχευση αυτή και μέχρι σήμερα ζούσε στο περιθώριο. Ο επικεφαλής των χειρουργών είπε πως ελπίζει η μεταμόσχευση να του δώσει πίσω τη ζωή του.

Παρότι έχει το πρόσωπο του δότη, ο Norris δεν του μοιάζει. «Είναι ένας συνδυασμός δύο ατόμων», είπε ο χειρουργός.

Η επέμβαση διήρκεσε 36 ώρες και ήταν η πιο ακριβή που έχει γίνει ποτέ γιατί περιλάμβανε μεταμόσχευση δοντιών, άνω και κάτω γνάθου, μέρους της γλώσσας και δέρματος από το κρανίο στη βάση του λαιμού.

Η πιο δραματική στιγμή ήταν όταν οι χειρουργοί είχαν απομακρύνει όλα τα «παλιά» κομμάτια δέρματος και οστών και ο Richard έμεινε με ένα μικρό κομμάτι γλώσσας και στοιχειώδη προστασία των ματιών του. «Ήταν ένα σημείο χωρίς επιστροφή, έπρεπε να επιτύχουμε», τόνισε ο γιατρός.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar xrysa

    ειναι καποιοι γιατροι που πραγματικα θελουν να βοηθησουν και δε κοιτανε πως να παρουν τα φακελακια τους
    α ξεχασα δεν ειναι στην ελλαδα ο ανθρωπος.ευτυχως

  2. avatar sakis

    ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΘΕΟΙ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει