Ο Βραζιλιάνος μεγιστάνας που στήριξε τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 από τη χώρα του είναι βέβαιος πως θα είναι σύντομα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο Eike Batista, που ήταν παντρεμένος με το κορίτσι του Playboy Luma de Oliveira, πιστεύει πως σε τρία με τέσσερα χρόνια θα έχει ξεπεράσει σε πλούτο τον νυν πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, τον Μεξικανό Carlos Slim.

Ο 55χρονος επιχειρηματίας που δημιούργησε μέσα σε τριάντα χρόνια μία αυτοκρατορία αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων ξεκινώντας από το μηδέν, δήλωσε πως έως το 2015 θα βγάζει δέκα δισ. το χρόνο κι έτσι θα αφήσει πίσω του και τον Μεξικανό Slim και τον Μπιλ Γκέιτς και τον Γουόρεν Μπάφετ.

«Δεν κοκορεύομαι, είναι απλώς η συνέπεια όλων των πραγμάτων που κάναμε, έως το 2015 θα βγάζουμε δέκα δισεκατομμύρια!», είπε προβλέποντας πως από το 2015 έως το 2010 αυτό θα διπλασιαστεί ή και τριπλασιαστεί.

Ο 55χρονος έχει μία… Mercedes να κοσμεί το διαμέρισμά του στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο πατέρας του ήταν διάσημος μηχανικός της Βραζιλίας που έγινε πρόεδρος της εθνικοποιημένης Vale, γίγαντα των μεταλλείων, κι έστειλε τα επτά παιδιά του σε ιδιωτικό διεθνές σχολείο στις Βρυξέλλες. Τα χρήματα που λάμβανε το μήνα δεν κάλυπταν όλα τα έξοδά του κι έτσι άρχισε τα απογεύματα να δουλεύει ως ασφαλιστής, κάτι που συνέχισε και όταν συνέχισε τις σπουδές του στο Άαχεν της Γερμανίας.

Αφού εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο, το 1980, άρχισε να εργάζεται σαν μεσολαβητής ανάμεσα στους ντίλερ διαμαντιών στην Αμβέρσα και τους ανθρακωρύχους του Αμαζονίου.

Στη συνέχεια άρχισε να ταξιδεύει ο ίδιος στη ζούγκλα, αγοράζοντας χρυσό απευθείας από τους χρυσωρύχους και πουλώντας τον ο ίδιος. Έτσι αγόρασε το δικό του χρυσωρυχείο, το Novo Planeta. Ακολούθησαν άλλα οκτώ.
Έβγαζε ένα δις. για τον εαυτό του και είκοσι για τους επενδυτές, πριν οι αγορές κεφαλαίου ανοίξουν για τις βραζιλιάνικες εταιρείες το 2000.

Ο όμιλος EBX αξίζει σήμερα, όπως ο ίδιος λέει, 1,5 τρισεκατομμύριο δολάρια. Ταυτόχρονα κατασκευάζει το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο βόρεια του Ρίο, με το οποίο δημιουργούνται 50.000 θέσεις εργασίας.

Όταν θα αποκτήσει αρκετό ρευστό- το ποίο υπολογίζει πως θα γίνει σε μία διετία- ο Batista θέλει να «αλλάξει τη χώρα του»: να κατασκευάσει νέα υποδομές στην παιδεία, να εκσυγχρονίσει τα πανεπιστήμια, να φτιάξει νέα νοσοκομεία.