Με ύψος που φτάνει το ένα μέτρο και τριάντα εκατοστά ο 30χρονος Τζέισον Όουεν είναι ο μοναδικός νάνος body builder στη Βρετανία. Μπορεί το βάρος του να μην ξεπερνά τα 70 κιλά αλλά μπορεί να σηκώσει βάρη παραπάνω από το διπλάσιο, συνολικά 165 κιλά!

Ο Όουεν εργάζεται ως πορτιέρης σε μπαρ στο Έσεξ και το Σάρειν και είναι γνωστός ως «Μίνι Άρνι» από τον αγαπημένο του «ήρωα», τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ.

Ο Τζέισον περνά τέσσερις ώρες της ημέρας στο γυμναστήριο για να «φτιάξει» το κατάλληλο σώμα ώστε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς bodybuilding.

«Είμαι ένας από τους πιο γυμνασμένους άνδρες στο γυμναστήριο», λέει, «μου αρέσουν οι διαγωνισμοί. Μερικές φορές νιώθω θλίψη που είμαι νάνος, όταν δουλεύω στα μπαρ, αλλά δεν το αφήνω να με πάρει από κάτω. Ο κόσμος εκπλήσσεται πάντα από τη δύναμή μου».

Ο Τζέισον δουλεύει επίσης σε διοργανώσεις… μπίνγκο και φροντίζει την 68χρονη μητέρα του, που είναι επίσης νάνος.
Παραμένει όμως προσηλωμένος στο ωράριο της γυμναστικής του και την αυστηρή δίαιτά του.

Προσλαμβάνει 4.000 θερμίδες την ημέρα σε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και ροφήματα που τον βοηθούν να «χτίσει» μύες. Για πρωινό τρώει πόριτζ με έξι ασπράδια αυγού και μετά έχει άλλα τέσσερα γεύματα με κοτόπουλο, μπρόκολο και ρύζι.

«Άνθρωποι στο γυμναστήριο μου λένε πως τους εμπνέω γιατί δεν επιτρέπω στο μέγεθός μου να γίνει εμπόδιο σ’ αυτό που θέλω», λέει.