Περισσότεροι από χίλιοι πεντακόσιοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν επικοινωνήσει με τη μοναδική εταιρεία που αναλαμβάνει… μουμιοποιήσεις, ζητώντας να γίνουν μούμιες μετά το θάνατό τους.

Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Salt Lake City της Γιούτα και αποκάλυψε πως στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται διασημότητες από όλο τον κόσμο ενώ δεν λείπουν και τα αιτήματα μουμιοποίησης κατοικίδιων ζώων.

Σκυλιά, γάτες, παπαγάλοι, σπίνοι, ακόμα και ποντικοί έχουν υποστεί το παραδοσιακό αιγυπτιακό ταφικό τελετουργικό.

Η διαδικασία διαρκεί ενενήντα μέρες. Τα όργανα αφαιρούνται και καθαρίζονται και μετά το σώμα υδατώνεται για περισσότερες από 70 ημέρες βυθισμένο μέσα σε μία δεξαμενή. Στη συνέχεια καλύπτεται με λανολίνη και κερί και τυλίγεται με γάζα και ίνες γυαλιού. Τέλος τοποθετείται σε ένα μεταλλικό ή μπρούτζινο δοχείο.

Η εταιρεία ακολουθεί πάντως την παραδοσιακή διαδικασία με διαφοροποιήσεις: «Οι μούμιες του παρελθόντος δείχνουν πολύ ξηρές κι αυτό συμβαίνει επειδή πιστευόταν πως ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθούν είναι να αφυδατώνονται εντελώς. Εμείς κάνουμε το αντίθετο και πιστεύουμε πως η πλήρης υδάτωση του σώματος είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρηθεί», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το κόστος είναι βέβαια υπολογίσιμο: οι γάτες κοστίζουν 3.600 λίρες και οι σκύλοι 15.000 λίρες. Για μουμιοποίηση ανθρώπου θα καταβάλλετε περίπου 40.000 λίρες.

Δείτε φωτογραφίες