Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν δήλωσε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να αποφασίσει μόνο του για την απάντησή που θα δώσει στις «ιρανικές απειλές» χωρίς να αφεθεί να επηρεαστεί από τις διεθνείς πιέσεις.

«Το Ισραήλ είναι ίσως το πλέον αρμόδιο για να προσδιορίσει ποιες είναι οι απειλές για την εθνική του ασφάλεια» είπε ο Μακέιν σε συνέντευξη Τύπου.

«Οι Ισραηλινοί είναι ένα κυρίαρχο έθνος και αν ήμουν ισραηλινός πολίτης θα βασιζόμουν περισσότερο στη δική τους ανάλυση της κατάστασης και όχι σε εκείνη μιας άλλης κυβέρνησης» δήλωσε ο Τζον Μακέιν ο οποίος είναι επικεφαλής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ, που περιλαμβάνει τέσσερις άλλους γερουσιαστές, και πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή.

Το Ισραήλ βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ευρωπαίους να μην επιτεθεί στο Ιράν και να προσφέρει μια ευκαιρία στις διεθνείς κυρώσεις που έχουν ως στόχο να αναγκάσουν την Τεχεράνη να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Σε συνέντευξή του αυτό το Σαββατοκύριακο στο CNN, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ, δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι θα ήταν «πρόωρο» να γίνει μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν.