Στις ακριβές συνοικίες στα νότια της Καλιφόρνιας έχει πλέον φτάσει η μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην πολιτεία, έχοντας κατακάψει τουλάχιστον έξι βίλες. Ταυτόχρονα απειλεί εκατοντάδες ακόμα σπίτια ενώ έχει κάψει και ένα οινοποιείο ιδιοκτησίας του Ρούπερτ Μέρντοχ.

Η φωτιά «Skirball Fire», όπως ονομάζεται, έκανε στάχτη και 150 στρέμματα στο Μπελ Ερ του Λος Άντζελες, ενώ οι πυροσβέστες έδιναν μάχη να περισώσουν ό,τι μπορούν από τις επαύλεις των εκατομμυρίων. Η φωτιά προκάλεσε και κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου του Σαν Ντιέγκο, και στις δύο κατευθύνσεις.

Το κάμπους του Μουσείου Γκετί έκλεισε τις πύλες του, λόγω της φωτιάς, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημιά στα πολύτιμα έργα τέχνης.

Στην κομητεία Βεντούρα, περισσότεροι από 1000 πυροσβέστες αγωνίζονταν κόντρα στην ακόμα μεγαλύτερη φωτιά, την επονομαζόμενη «Thomas Fire», η οποία έχει ήδη καταστρέψει περισσότερα από 150 σπίτια και απείλησε πολλά ακόμα.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αποδεσμευτούν οι απαραίτητοι πόροι για να ενισχυθεί η μάχη κατά της φωτιάς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη συμπαράστασή του δηλώνοντας πως οι σκέψεις και οι προσευχές του είναι με όλους όσοι βρίσκονται κοντά στη φωτιά.

Στο Σαν Φερνάντο, βόρεια του Λος Άντζελες, η φωτιά «Creek Fire» έκανε στάχτη τουλάχιστον τριάντα σπίτια εξαναγκάζοντας χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική του Λος Άντζελες, τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Οι άνεμοι, που τροφοδοτούν και αναζωπυρώνουν τα πύρινα μέτωπα, αναμένεται, όπως γράφει το Reuters, να παραμείνουν ισχυροί όλη την εβδομάδα.

ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

FGDGDG