Αντιμέτωποι με περιορισμούς θα βρεθούν και πάλι οι ταξιδιώτες που έχουν εγκλωβιστεί στο Μπαλί καθώς οι αεροπορικές εταιρείες μειώνουν και πάλι τις πτήσεις, φοβούμενες επιστροφή της ηφαιστειακής τέφρας.

Το ηφαίστειο Αγκούνγκ άρχισε να εκρήγνυται το περασμένο Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο του νησιού να κλείσει και χιλιάδες τουρίστες από πολλές χώρες να εγκλωβιστούν εκεί. Όταν ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση, μεταφέροντας την ηφαιστειακή τέφρα μακριά από το αεροδρόμιο, τότε αυτό άνοιξε και πάλι και οι πτήσεις ξανάρχισαν. Τα προβλήματα όμως επιστρέφουν.

Η εταιρεία Jetstar της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως ακυρώνει σήμερα εννέα πτήσεις, μετά την προειδοποίηση των αρχών πως η ηφαιστειακή τέφρα είναι και πάλι πιθανό να φτάσει στο αεροδρόμιο του Μπαλί.

Η μαλαισιανή AirAsia Bhd θα εκτελεί πτήσεις μόνο εκτός Μπαλί.

«Δεν μας λένε αν έχουν θέσεις για μας στην επόμενη πτήση» δήλωσε στο Reuters ένας από τους ταξιδιώτες που είχε προορισμό την Πορτογαλία, μέσω Σιγκαπούρης, αλλά δεν είχε καταφέρει να βρει πτήση και φοβόταν πως θα έμενε «κολλημένος» στο αεροδρόμιο του Μπαλί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα στοιχεία που συλλέγονται από το ηφαίστειο δείχνουν πως μια μεγάλη έκρηξη παραμένει πιθανή.